Aleg muzica…

Ce facem cand hotaram, in sfarsit, sa ne smulgem din mirajul aproape danin al calculatorului, al telefonului sau al televizorului? Citim o carte adevarata, cu pagini a caror textura poate fi simtita? Iesim afara din casa pentru a lua contact direct cu aerul, pamantul sau chiar asfaltul strazii? Purtam o conversatie cu oameni reali, fata in fata, ne uitam in ochii lor si traim momentul si bucuria unei astfel de intalniri? Sau alegem o piesa de teatru? Sau poate un concert?

Recunosc ca nu am mai fost de mult timp la un concert, sa ma amestec printre spectatori si sa traiesc cateva ore fara trecut si fara viitor, suspendata in timpul incremenit al prezentului datorita muzicii. Ce fel de muzica? Nu conteaza, muzica vorbeste sufletelor fara sa fie nevoie de cuvintele aceleiasi limbi. armonie acvatica aleg muzicaAltfel cum va imaginati ca 7 muzicieni din 7 tari diferite si cantand la instrumente diferite (Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Madas din Romania (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioara), Ruven Ruppik din Germania (percutie) si Akash Bhatt din India (percutie) sustin impreuna nu un concert, ci un turneu. Un turneu cu partituri ale caror origini se afla in muzica traditionala imbinata inedit cu jazzul, pentru a se defini prin participarea creativa a fiecaruia dintre artisti. Surprinzator, mai ales pentru neofiti, dar cu atat mai atragator prin ingeniozitatea tulburatoare prin care armonii distincte recreeaza spatiul muzical folcloric stravechi, dintr-o perspectiva personala si multiculturala in acelasi timp. Insa ceea ce cuvintele nu pot reda, o poate reda muzica acestui proiect artistic al carui turneu Roots Revival Romania 2014 are loc intre Dragobete si Martisor, incepand cu orasul nostru: Brasov (25 februarie, Sala „Patria” a Filarmonicii), Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti. Deja artistii au ajuns in spatiul mioritic si repeta impreuna pentru „a crea spectacolul de la zero”, cum frumos a spus Mehdi Aminian, sufletul si coordonatorul proiectului.

Deci, cum ziceam, ce facem cand iesim din casa? Pentru marti, 25 februarie, stim deja, suntem asteptati la o calatorie muzicala fascinanta, care va intriga obisnuintele muzicale si va delecta simtul artistic al fiecaruia dintre noi. (Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro).

(articol inscris in campania „Haide la Roots Revival Romania-Brasov”, in Campionatul de blogging Brasov, pe blogalinitiative.ro)

Anunțuri

5 păreri la “Aleg muzica…

 1. Pingback: Castigatori campanie ROOTS REVIVAL ROMANIA » Blogal Initiative Brasov

 2. În urma jurizării, câștigătorii campaniei sunt:

  sigla Premiile + câștigătorii campaniei.

  Locul 1- două premii constând în: o invitație dublă la spectacolul din data de 25 februarie de la Sala „Patria” a Filarmonicii – Brașov și câte un CD oficial.
  Locul 2 – Două premii constând în câte un CD oficial
  Puncte Blogal – Locul 1 – 2×50 puncte, Locul 2 – 2×30 puncte
  Locul 1:

  1. Lincu Cristina, care a participat cu această postare;
  2. Mitarcă Monica, care a participat cu această postare.

  Locul 2:
  1. Palas Vlad, care a particpat cu această postare;
  2. Niculai Mirela, care a participat cu următoarele postări: Roots Revival Romania și Muzica-RootsRevivalRomania

  Apreciază

Tu ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s