shakti11-300x221Frumusetea… aceasta zeita careia ne inchinam cu evalvie in tinerete si o plangem la batranete. Frumusetea careia i s-au dedicat nenumarate opere de arta si in numele careia s-au savarsit sacrificii. Frumusetea este un dar cu care ne nastem sau pe care il putem dobandi? Daca ne rezumam doar la frumusetea fizica, chiar cand natura si-a dramuit cu parcimonie binecuvantarile,  doritorii si, mai ales, doritoarele pot apela la numeroase tehnici, incepand de la cosmetice pana la operatii estetice, pentru a remedia scaparile divine. Rezultatele sunt uneori spectaculoase. Vezi un chip si un trup uman ca o statuie perfecta, incredibil de frumoasa si… atat. O statuie. Frumusetea exterioara impresioneaza si cucereste la doar prima vedere. Daca nu este o reflectare a sufletului, ea este doar o imagine plana, in doua dimensiuni. Astfel, pentru desavarsirea frumusetii, in paralel cu straduintele inchinate trupului trebuie sa mearga dedicatia personala in gasirea armoniei propriului suflet. Mai mult decat atat. Echilibrul si bucuria interioara se reflecta in modul in care tu te percepi in plan fizic. Tu si ceilalti.

Am o prietena cu trasaturi frumoase. Merge foarte des la saloane de infrumusetare, insa nu este niciodata multumita de rezultate. Vrea sa fie si mai frumoasa, sa starneasca admiratie, sa fie apreciata pentru cum arata. Dar asta nu o ajuta foarte mult. Cand se priveste in oglinda vede, dincolo de o fata aranjata, un suflet neimpacat, o suferinta veche si o perpetuua nemultumire. Iar ceea ce simte o urateste in ochii ei si, inevitabil, in ochii celor care o privesc. A fost de cateva ori invitata la diferite evenimente mondene si a constatat cu groaza ca nimeni nu-i vorbeste, prietenii o ocoleau, iar cunostintele o ignorau. De altfel, iubitul o parasise si el de ceva timp. Mai mult, nu-si explica de ce o colega mai grasuta („Fana” i se spunea, de la dolofana, iar ea radea mereu ca de o gluma buna), tot timpul cu gura pana la urechi, pentru ca mereu zambea, radea sau povestea ceva amuzant, fara sa aiba vreun machiaj sau vreo tinuta deosebite, reusise sa polarizeze toata atentia in jurul ei. Iar ea, care petrecuse multe ore in compania unui stilist si a unui make-up artist… de fapt, ea uitase sa petreaca cateva minute in propria-i companie.

logo-shaktiCand i-am vorbit prima data de posibilitatea de a-si infrumuseta sufletul, mi-a ras in nas si mi-a inchis telefonul pentru ca se grabea la pedichiura. Atunci m-am gandit sa o ghidez in descoperirea unei alte lumi, in rezonanta cu ceea ce ea se straduia sa devina. Am luat-o de mana si am initiat „drumul spre centru” . Am dus-o la CentrulShakti  din Bucuresti (Str. Nicolae Beldiceanu nr. 7). A fost uimita sa descopere o oaza de liniste bazata pe un concept inovator: infrumusetare si terapii alternative, accesibile si adaptate necesitatilor si dorintelor ei, in vederea recreerii echilibrului dintre frumusetea interioara si cea exterioara. A ales, pentru inceput, un masaj ayurvedic, un ritual balinez si reflexoterapia.

masaj-ayurvedic-logo-300x227mani-pedi-2-300x199Apoi si-a indreptat atentia catre Terapia SPHE-RE (Energia vindecatoare a Pacii Sacre) despre care nu stia nimic pana acum, dar care, dupa cateva sedinte, a ajutat-o sa se simta in pace cu propriul suflet. Asa se face ca m-a sunat intr-o dimineata, foarte devreme, sa-mi spuna ca de-abia s-a sculat, ca afara este senin (prima oara cand o auzeam ca sesiza frumusetea din jurul ei) si ca s-a privit in oglinda nepieptanata si nemachiata, iar acel sentiment permanent de nemultumire la adresa persoanei sale disparuse… Era, efectiv, bine. Pentru evenimentul din acea seara, tot la Centrul Shakti a ales sa se duca – la coafor si manichiura. Se simtea, pentru prima data, cu adevarat frumoasa. Inutil sa mai spun ca a fost curtata si remarcata. Atunci a inteles si a ras amuzata la anecdota serii spusa, ca de obicei, de Fana.

(Articol inscris in competitia Spring SuperBlog 2014)

Reclame