„Ne aflam in Romania. Pe 7 martie, la ora 2 dimineata, se naste Ionut, primul copil al unei familii din Bucuresti. Totul decurge bine, atat copilul, cat si mama neavand niciun fel de problema asociata nasterii. Dupa primele zile petrecute in spital, Ionut merge pentru prima data acasa. Aici este asteptat cu emotie si bucurie de intreaga familie reunita: bunci, un strabunic, 2 unchi, o matusa si, bineinteles, tatal, cel mai emotionat dintre toti. Daca aveti copii, stiti ce presupune adaptarea proaspetei mamici si mai ales a puiutului de om la noua viata: in prima luna mamica incearca sa se refaca fizic, dar si psihic dupa nastere, iar bebelusul incepe treptat sa cunoasca lumea din jur, in putinele momente in care nu doarme. Ionut insa este altfel. El nu are somn. Este agitat, plange mult, tegumentele au uneori o culoare neobisnuita. Nu il alina nici macar sanul mamei, iar posibilele cauze inofensive ale acestei stari sunt deja excluse. Medicul de familie nu poate decat sa il trimita pe Ionut la spital unde acesta este diagnosticat cu o boala rara a sangelui. Medicii se afla in impas, iar familia este disperata…”

Finalul acestei povesti de viata poate fi unul foarte trist. Tratamentele clasice nu sunt mereu eficiente, iar de multe ori nici nu exista inca un astfel de tratament pentru o intreaga serie de boli pe care unii copii le dezvolta de timpuriu.sigla Cord Blood Center-Medical

Situam in timp povestea noastra: anul 2010. Parintii lui Ionut au deja sansa de a-si salva copilul prin recoltarea de celule stem la nasterea acestuia. Iar daca totusi nu o fac (multi parinti se gandesc ca „nu o sa se imbolnaveasca tocmai copilul meu” si de aceea ignora aceasta practica salvatoare de vieti, refuzand sa se informeze in detaliu), mai au totusi o posibilitate (in cazul in care nu este prea tarziu pentru Ionut) si anume aceea de a recolta celule stem la nasterea unui al doilea copil al familiei, iar Ionut sa beneficieze de un „Transplant fraternal”. Acest lucru il poate face in Romania doar Cord Blood Center Medical, prima si cea mai mare banca de celule stem din tara care dezvolta in exclusivitate posibilitatea salvarii unui copil cu ajutorul celulelor stem recoltate la nasterea fratiorului sau. Programul de „Transplant fraternal”  este unic si prin faptul ca se asigura in conditii de gratuitate serviciul de banking de sange si testarea compatibilitatii imunologice HLA intre donator si primitor. Detaliile se regasesc in pagina web a Cord Blood Center Medical la: http://www.cordcenter.ro/transplantul-fraternal.html.boli transplant fraternal

Parintii lui Ionut au in prezent diverse optiuni cu privire la modalitatea in care vor asigura viata copilului sau a copiilor lor, inca din primele momente. Decizia pentru aceasta asigurare de viata de neegalat trebuie luata inaintea nasterii, prin apelarea la o banca de celule stem si informarea medicilor ginecologi care asista nasterea (indiferent de cum are loc aceasta). Metoda de recoltare este una simpla, rapida (pana la 3 minute), fara dureri si se realizeaza in conditii de siguranta maxima. In cazul  Cord Blood Center Medical, transportul, procesarea integrala si depozitarea grefei de celule stem (sange si tesut de cordon ombilical) se desfasoara cu mijloace proprii, in laboratoarele si spatiile de stocare proprii. Mai mult, metoda de stocare garanteaza numarul maxim de celule stem, aceasta realizandu-se pe durata nelimitata. Aspectele mentionate sunt doar cateva dintre cele pe care parintii trebuie sa le aiba in vedere cand aleg carei banci de celule stem sa incredinteaze sansa la viata a copilului lor.

Pentru peste 70.000 de familii din Romania aceasta procedura este una normala, ele deja apeland la serviciile Cord Blood Center Medical, constiente de faptul ca grefa de sange placentar poate contribui la vindecarea a peste 80 de afectiuni, majoritatea boli de sange maligne si non-maligne. Acest lucru se realizeaza in diferite variante, existand mai multe optiuni, sub forma de „pachete” adaptate financiar oricarei familii.

In viitorul apropiat, cu cat mai multi parinti inteleg ca aceasta sansa unica pentru copilul lor (valabila nu numai in copilarie, in urma ultimelor descoperiri) nu trebuie ratata la nastere, cu atat posibilitatea ca toti copiii sa se bucure de o viata normala este mai mare, acest lucru contribuind la o stare de sanatate mai buna la nivelul intregii populatii, precum si la scaderea ratei mortalitatii infantile.

povestidesuccessSanatatea noastra si, mai presus de aceasta, cea a copiilor nostri este prioritara. In sensul intelegerii pe plan global a importantei asigurarii unei solutii de neinlocuit, naturale si fara efecte secundare in tratarea multor afectiuni grave, si colectarea de celule stem la nastere devine o datorie fata de copiii nostri. Cercetarile amanuntite in acest domeniu ne ofera posibilitatea asistarii la adevarate „vindecari miracol”, asa cum sunt numeroasele cazuri din lume (inclusiv tumori maligne cerebrale), despre care puteti afla detalii la http://www.cordcenter.ro/povesti-de-succes.html.

De aceea, Ionut este astazi un copil vindecat in urma unui transplant de celule stem, efectuat in sustinerea tratamentului traditional pentru afectiunea sa. Eu sunt matusa lui Ionut si aceasta este povestea sa de viata.

– sursa pozelor: siteul sponsorului –

(articol inscris in competitia Spring SuperBlog 2014)

Reclame