A fost o data ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti. A fost un copil frumos, sfios si bland cu cei din jurul sau, dar care niciodata nu zambise. Nu era un copil nefericit, parintii il iubeau, iar la scoala invatatoarea il aprecia pentru istetimea sa domoala, desi i-ar fi placut sa-l vada mai vesel, mai infipt. I-ar fi placut sa-i vada ochii tintiti in sus, nu doar in podea, i-ar fi placut sa-i vada zambetul… Dar el nu zambea. Parca se temea de ceva. Nici macar mama sa care il iubea cu devotamentul specific oricarei mame nu stia ce se intampla cu el. Nu era bolnav, nu avea motive de intristare si totusi… el nu zambise niciodata.

Intr-o dupa-amiaza inundata de lumina alintatoare a unui soare calm de iunie (el tocmai incepuse vacanta), la ei acasa a venit in vizita o zana. Cel putin asa a crezut el, cand a vazut-o pentru prima data pe prietena mamei sale. Atat de frumoasa, cu ochi atat de buni, cu maini atat de moi si, mai ales, cu un zambet atat de larg si emotionant. Dintii sai albi, perle impecabile, straluceau in jocurile de lumini si umbre ale acelui sfarsit de zi. Zana i-a daruit o jucarie fermecata, i-a vorbit mult si l-a ascultat cu atentie. I-a ridicat cu delicatete barbia si l-a invaluit cu albastrul privirilor sale curate. Si-a ridicat si el ochii de margica mici, timizi si adanci si pentru prima data a schitat o umbra de zambet, care insa s-a topit repede in miscarea voluntara a intregului sau corp plapand. S-a smuls si a fugit. Zana a vorbit apoi mai mult cu mama sa si a sfatuit-o ca a doua zi sa-i faca o vizita in palatul ei.

Dentfix_logo_h80Si asa au si facut. A doua zi, cu mama sa de mana, intrau in palatul de fildes (Ivory), alb si luminos, la fel ca zana cea minunata. Invitat sa paseasca in sala de oaspeti, asezat comod pe scaunul acela alb, mare si comod, in sfarsit deschise gura pentru ca zana sa-i poata ajuta viitorul zambet.

Dintisorii lui mici crescusera abatandu-se de la linia fireasca, iar acesta era secretul dureros pentru care zambetul sau intarzia sa infloreasca. Insa zana, care nu era altcineva decat una dintre doctoritele Clinicii Dentfix Ivory, stia ca aceasta este o problema deja rezolvata. Avea sa-i recomande acea impletitura fina de materiale speciale menite sa ajute la corectarea pozitiei dintilor (malpozitiei dentare): un aparat dentar. Nu numai ca frumusetea naturala a dintilor va fi redata in curand, dar asa doctorita se asigura ca preintampina posibile complicatii. Micul aparat, inedit pentru multi copii, este insa magic, fara interventii dureroase sau agresive reusind sa rezolve probleme dentare destul de serioase. Si neplacute. Este adevarat ca e nevoie de rabdare, insa toate lucrurile desavarsite din aceasta lume se fac cu rabdare. Si cu multa iubire.ivory

Nu au plecat de la Ivory inainte de a se asigura ca atunci cand poate vor mai avea vreo neplacere cauzata de dintisorii rebeli sau de catre cei definitivi in pornirea lor hotarata de a creste cat mai repede si astfel sa fie necesara o extractie dentara se vor reintoarce in palatul de fildes. Iar mama a redescoperit cu liniste ca programul prelungit al clinicii, oferta de servicii stomatologice complete si accesul la wi-fi ii pot permite si ei vizitele necesare la dentist, in perfecta armonie cu serviciul sau.

De atunci nu a trecut mult, insa copilul care nu a zambit niciodata nu mai era acelasi, spre bucuria tuturor. Acum privirea sa limpede era dreapta, capusorul cu zulufi mereu ridicat, iar zambetul sau, in sfarsit, poposise ca un fluture usor pe buzele sale mici. Stelutele aparatului sclipeau mereu cand el zambea sau radea, caci acum se simtea atat de fericit, incat nu mai contenea sa imparta lumina oriunde mergea.

Au continuat multi ani dupa aceea sa o viziteze pe doctorita la Clinica Dentfix (in secret, el o denumise Zana Maseluta si o identifica cu fiinta mirifica, stapana a tuturor dintisorilor de lapte de pe pamanat). Aceste vizite l-au ajutat sa preintampine diferite situatii mai putin placute pe care varsta si experientele din viata ti le aduc uneori sub forma unor probleme dentare. Zambetul sau rasarit datorita unei zane bune dintr-o dupa-amiaza de iunie nu l-a mai parasit niciodata. Si a trait fericit pana la adanci batraneti! Iar eu am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa!

(poveste dupa un posibil caz real al zilelor noastre)

(sursa poze: site-ul dentfix.ro)

Anunțuri