– Nu va mai apucati, mai copii, de renovat?
Era a zecea oara in saptamana aia cand tata-socru le adresa aceasta intrebare pe un ton neutru. Dar insistent.
– Ne apucam. Vara asta sigur renovam, raspuse prompt nora-sa.
De apucat s-ar fi apucat ei, numai ca tot intrau in banii de renovare. Plus ca ba se strica masina si nu aveau cu ce sa mearga dupa materiale, ba nu prea se puneau de acord. De fapt, se certau in toata regula. Ea ar fi vrut culori pale, pastelate, in toata casa si sa renoveze baia complet. El, dimpotriva, ar fi vrut niste culori vii, cum vazuse pe la televizor in niste reclame. Cat despre baie, el ar fi dat o bidinea, ceva acolo si nu si-ar mai fi complicat existenta. In timp ce discutiile erau mai in toi, intrase si soacra ei pe fir.
– Pai ce faceti, nu renovati odata? Ca mi-ati dat cutiile alea sa vi le tin numai o saptamana si ma incurca deja de 3 luni.
Si apoi lui, in particular:
– Apucati-va odata de treaba, ce o tot lungesti, ai nevoie sa faci pe cocosul?
logo_saniclasPana la urma s-a dovedit ca nu era vorba de galinacee, ci doar de doi buni negociatori care, intr-un final, au cazut la pace: el urma sa se gandeasca la culorile pentru dormitor, sufragerie si parchetul de pe hol, iar ea avea sa propuna ce e de facut cu bucataria si, evident, cu baia, urmand ca apoi sa decida impreuna ce si cum. Era, in fond o mica victorie a ei. Avea ocazia sa-si implinesca unul dintre visele secrete, acela de a fi propriul designer de interior. Asa ca s-a apucat urgent de cercetari, in urma carora a intocmit un plan de bataie pe care l-a si prezentat in plen cateva zile mai tarziu:
– Bucataria o imbracam in faianta bej, cu un brau cu motive geometrice, iar baia…. e, aici ar fi mai multe de spus: in primul rand, vreau sa renunt la cada si sa iau o cabina de dus de la Saniclas.ro. Am vazut pe site cateva modele care mi-au inspirat incredere atat din punctul de vedere al calitatii, cat si estetic. O sa fie din sticla fumurie. Am citit ca sunt groase de 6 mm si sunt securizate. De asemenea, schimbam chiuveta si toaleta si montam si un bideu. Suspendat. Iar faianta va fi gri-argintiu. Si gresia la fel.bideu suspendat saniclas
Si le arata cateva printuri color. Se uitau cand la poze, cand la ea, dar nimeni nu zicea nimic. Mama soacra lua, pana la urma cuvantul, cum era, de altfel, de asteptat, adresandu-i-se insa fiului ei:
– Ia, zi, mama, chiar asa, suspendat? Nu ti-e frica ca la… ma rog, greutatea voastra, cade ala de nu va vedeti?
– Mama, incerca el sa o pondereze, mai ales ca el nu depasise in viata lui 60 de kilograme, pe cand nevasta-sa nu ar fi scazut sub 80 nici daca ar fi facut greva foamei o saptamana, nu cade, stai linistita. O sa fie o baie moderna, de calitate si frumoasa. Va invitam sa o probati indata ce este gata.
– Nu mersi, nu am chef de senzatii tari cu modernismele voastre atarnate… si cu asta sedinta lua sfarsit pentru ca mama soacra se ridicase brusc, dand semne vizibile de nemultumire in legatura cu lipsa de cooperare a fiului ei.
Insa in lipsa altor comentarii, planul de renovare al baii se putea considera aprobat.
*
A doua zi, mama soacra primea telefonul de control de la… nora-sa.
– Excelent! A tinut figura! N-a mai zis nici pas. Azi am dat deja comanda on-line la Saniclas. Ni le aduc ei, nici macar nu e nevoie sa ne ducem noi dupa ele. Cred ca putem considera, in sfarsit, ca am inceput renovarea!

(sursa pozelor: site-ul saniclas.ro)

 

Reclame