Sunt mama de trei baieti si dintotdeauna cea mai mare grija a mea a fost sanatatea lor. Pe langa regulile generale ale unei vieti sanatoase, am luat in calcul preventia – controale, analize anuale si legatura permanenta cu medicul pediatru. Cand ai copii trebuie mereu sa fii pregatit pentru eventuale probleme de sanatate, nu neaparat grave, ci mai degraba specifice varstei. Noi avem acasa o farmacie in miniatura cu medicamentele de prima necesitate, insa, atentie! niciodata nu m-am aventurat in automedicatie. De altfel, cred ca este important de semnalat ca exista diferente foarte mari intre preventie si automedicatie sau chiar ipohondrie. Partea buna a lucrurilor este ca puii nostri sunt un barometru exact al starii lor de sanatate, in sensul ca ei nu disimuleaza sau inventeaza. Ma rog, poate ca exagereaza putin in ceea ce priveste intensitatea durerii, mai ales daca sunt mai sensibili din fire, insa energia specifica varstei nu le va permite sa se prefaca bolnavi daca nu sunt. De aceea, cand se afla intr-o stare de apatie, mama stie intotdeauna ca ceva e in neregula cu cel mic, chiar daca acesta nu poate sa spuna ca ar avea ceva sau ca l-ar durea ceva. Si am spus mama si nu orice alt adult din familie pentru ca intuitia materna este un instrument foarte puternic care contribuie la prevenirea problemelor de sanatate (inclusiv a accidentelor) in randul copiilor.

Cand sunt mici, copiii nu stiu sa se fereasca de pericole, de acea mama trebuie sa faca asta pentru ei. Pe masura ce cresc, invata acest lucru. Invata sa aiba grija de ei, de sanatatea lor si sa nu neglijeze relatia cu medicul. Cand la randul lor devin parinti, prioritatile se schimba, iar intreaga atentie se concentreaza asupra copiilor. Si cu riscul de a fi contrazisa, as vrea sa subliniez ca acest rol de protector principal al sanatatii copiilor revine mamei, uneori in detrimentul propriei sanatati (ceea ce, de altfel, nu este deloc bine, pentru ca orice problema pe care ar putea-o avea mama se repercuteaza direct asupra familiei si a copiilor sai mai ales).

logo cmmbDe aceea este recomandabil ca familia sa se adreseze unei clinici care sa ofere servicii medicale complete pentru toti membrii sai. Dintre optiunile pe care le ofera Bucurestiul in acest sens, Centrul Medical Matei Basarab este recunoscut inca de la infiintarea sa, in anul 2003, prin servicii de calitate (consultatii de medicina generala si specialitate, investigatii paraclinice, tratamente si interventii de mica chirurgie), profesionalism, flexibilitate si rapiditate. De altfel, misiunea sa este aceea de a oferi pacientilor cea mai buna cale spre vindecare si, in acelasi timp, de a-i educa in directia preventiei. cmmbActuala policlinica Matei Basarab si-a deschis portile in anul 2009 in centrul Bucurestiului (zona Piata Unirii) intr-o cladire noua si eleganta, dotata cu tehnologie moderna, atat in laboratoare, cat si in cabinetele de specialitate. Serviciile medicale sunt in regim cu plata sau decontate de CASMB pe baza trimiterii de la medicul de familie (la specialitatile endocrinologie, pneumologie si neurologie) si sunt oferite de o echipa medicala foarte bine pregatita si cu un grad de empatie ridicat fata de pacient si problemele sale. Acest lucru este cu atat mai important cu cat este vorba si de medicii pediatri care se afla in comunicare permanenta cu mamele. Acestia isi desfasoara activitatea in cadrul clinicii pentru copii, axandu-se atat pe ingrijirea cu dedicatie si profesionalism cand copilul este bolnav, dar si pe urmarirea dezvoltarii acestuia prin intermediul consultatiilor periodice. Copiii sunt intampinati de personaje de desene animate pentru a se simti in siguranta, astfel procesul de evaluare si tratament desfasurandu-se sub cele mai bune auspicii.

Nu doresc nimanui sa aiba nevoie de medic, dar daca acest lucru se intampla, este mai bine sa apelam la o clinca unde sanatatea celor dragi este pe cele mai bune maini.

 

(sursa poze: site-ul cmmb.ro)

Reclame