Acasa la maica-sa avusesera WC-ul in curte, asa cum avea mai tot satul, mai putin cele cateva familii instarite (primarul, preotul si carciumarul). La liceu, unde statuse in gazda, exista pe hol o baie pe care o impartea cu restul chiriasilor si era bine ca macar asa se putea spala si ea omeneste (cu apa mai mult rece, dar cine era ea sa faca nazuri?!). Se bucura ca scapase de lighean si de baia saptamanala in albie. Numai ca gazda nu le dadea voie sa foloseasca si toaleta, argumentul ei suprem fiind o intrebare retorica: “Cum sa-ti faci, maica, nevoile in casa?”, asa ca tot in curte mergeau, vara pe arsita, iarna in ger sau in noptile ploioase, ma rog, indiferent de vreme ca burta nu e meteosensibila si are regulile ei. Cand ajunsese, in sfarsit, intr-un oras mai de Doamne-ajuta, studenta fiind, a gasit cu greu un loc in camin. Camera avea multe paturi si o singura chiuveta amarata. Iar baile comune, mizerabile pana la absurd, lasate in paragina, uneori lipsind chiar apa, i se pareau mai infioratoare decat lipsa de confort cu care era, oricum, obisnuita de o viata. Cand dupa terminare a gasit sa se angajeze undeva, modest, ca orice proaspat absolvent, desi nu ajunsese sa faca o obsesie, prima ei grija a fost sa-si gaseasca cu chirie o camaruta cu baie proprie. O baie numai a ei. A gasit o garsoniera confort IV, cu o baie de 1m pe 1m, dar numai a ei. Dusul vechi, toaleta stricata, apa fara presiune. Si-a investit parte din primele salarii in reparatii, desi proprietarul ar fi trebuit sa faca asta, dar pe ea nu o interesa, vroia sa aiba, in sfarsit, o baie civilizata, chiar daca mica. Nu prea avea mult timp liber, la munca o solicitau tot mai mult in schimbul unei posibile viitoare promovari, asa ca cea mai la indemana varianta a fost sa-si cumpere on-line  cele necesare amenajarii propriei bai. logo_saniclasDintre toate ofertele, siteul saniclas.ro a atras-o din primul moment. Aici a gasit o varietate foarte mare de obiecte sanitare. Le-a admirat pe cele de lux, dar a optat pentru o gama mai ieftina, mai ales ca stia ca beneficiaza de aceeasi calitate. Astfel, si-a comandat o cabina noua de dus, un lavoar micut si o toaleta moderna. Ar fi schimbat si fainta si gresia in avantul ei, dar bugetul nu ii permitea (inca) astfel de investitii. A fost incantata cand, dupa comanda on-line si confirmarea platii, Saniclas i-a livrat acasa tot ce achizitionase in termen de 48h (dupa cum alesese ea). Pentru montaj a apelat la o echipa de mesteri pe care i-o recomandase o colega de serviciu, asa ca visul ei a devenit realitate, chiar daca la scara mica.

*

Peste cativa ani, s-a casatorit cu un om de afaceri si si-a intemeiat propria familie. Fusese intre timp avansata, asa ca isi permiteau acum sa se gandeasca la o casa a lor. Cumpararea terenului si a materialelor de constructie, precum si proiectarea au mers repede, mai ales ca el se ocupase de tot. Ea astepta cu nerabdare insa momentul finisarilor. Acum isi permitea doua bai. Mari. Moderne. Luminoase. Nu a uitat cat de mult si-a dorit sa-si poata alcatui de la zero propria sa baie si nici cat de mult a ajutat-o Saniclas pe vremea cand abia scosese capul in lume. Nu a uitat nici modelele de cazi care au atras-o prin design, calitatea materialelor si functionalitate.

saniclas cadaAcum isi propusese sa-si instaleze in baia principala o cada generoasa, un lavoar dublu, o toaleta si un bideu suspendate, iar in cealalta, cabina de dus, lavoar, toaleta si bideu. De asemenea, si-a ales de pe siteul saniclas.ro si mobilier la culoarea gresiei si a fainatei pe care tot ea le-a comandat.

***

Baia este locul unde ne petrecem destul de mult timp; dincolo de necesitatile fiziologice firesti, spalatul si momentele de ingrijire personala devin un ritual, mai ales pentru partea feminina a familiei. Sapunuri, sampoane, balsamuri, creme, cosmetice si alte lucruri aproape secrete necesare pentru infrumusetare isi gasesc salasul aici. Ele merita un spatiu generos.

De fapt, fiecare dintre noi meritam grija, atentie si sa ne gasim echilibrul intr-un spatiu generos, armonios, util si perfect functionabil.

 

(sursa poze: site-ul saniclas.ro)

Anunțuri