Daca ar fi sa va vorbesc despre mine, v-as spune, in primul rand, ca sunt dezinhibat, atragator si poate un pic infumurat. Dar am motive serioase sa las modestia in seama altora. Zvelt, usor, cu cadru de aluminiu, cu 18 viteze si cu frana fata si spate pe jante si cu alte specificatii tehnice pe care numai specialistii mi le pot intelege, sunt cea mai accesibila cursiera pentru care raportul calitate pret este unul de aur. Si daca tot m-am prezentat, sa o fac pana la capat, numele meu este Sprint Monza Race si de origine sunt de la Biciclop.

biciclop cursier
Cursiera Sprint Monza Race

Vara asta am calatorit mult, ne-am si antrenat, ne-am si plimbat, una peste alta am mai facut un pas catre idealul meu (sa nu radeti, va rog) „Turul Frantei”. Am fost pe drumuri serpuind in sus, printre varfurile muntilor sau alunecand lenes spre dealurile bland arcuite si continuand neted si monoton de-a lungul campiei pana la sfarsitul ei, unde pamantul se retrage discret cedand suprematia marii (sunt si putin poet, o sa intelegeti imediat de ce).

Pe prietenul meu il cheama Matei (asa imi place sa-i spun, „prietenul meu”, cum si el m-a supranumit „Naravasul”). Matei este si el tanar, frumos si talentat. Perseverent in ce-si propune, astfel ca am ajuns sa strabatem jumatate de tara impreuna. Si poate am mai fi pedalat si mai mult daca intamplarea nu ne oprea din drum pentru a innopta intr-o pensiune mica si cocheta, cu ferestrele fluturandu-si dantela perdelelor spre mare. Aici eu am vazut-o pe ea, iar Matei a pierdut conexiunea cu realitatea privind in ochii fetei care o insotea. „Naravasul” s-a topit tot, nu indrazneam nici ghidonul sa-l mai misc de teama sa nu o deranjez. De-abia dimineata, profitand de faptul ca micul dejun al lui Matei si al fetei se prelungea ingnorand prezenta timpului, am indraznit sa o salut timid. Mi-a raspuns inrosindu-se si mai mult decat oricum ii era vopseaua delicata. Doamne, ce curbe, cata eleganta, ce design, ce miscari! Mi-a marturisit ca este o bicicleta de oras si asa am descoperit ca si ea este tot de la Biciclop si ca o adusese la Maria (stapana ei sau „prietena ei” cum as zice eu) un curier si nu o barza, cum credea cand era mai mica. Maria s-a indragostit de ea la primul click. A comandat-o si a platit-o on-line, dupa care s-au intalnit chiar la usa. Ce emotionant! Insa mai emotionant mi se pare faptul ca ne-am intalnit, amandoi biciclop-eni, sigur e mana destinului (sau picioarele lui Matei care au pedalat vara asta pana aici).

biciclop logo ok

De atunci ne-am tot invartit in jurul pensiunii, in jurul cartierului si in jurul localitatii, continuand mai mult plimbarile decat antrenamentele, dar niciodata singuri. Fetele ne-au insotit de fiecare data.

Dar visele se termina si ele, asa ca intr-o dimineata zgribulita, Matei mi-a indreptat ghidonul spre casa. A fost cea mai trista zi. Am plecat lasand in urma regrete si cateva cuvinte pe care eu sau Matei le-am mazgalit pe-un petic de cer:

„In zare, sageata-argintie
Sub luna, naluca grabita
Si viata imi e poezie
Departe, in goana-ndarjita.

Usoara, din vise croita
Amintirilor prada tu esti
Veni-voi in vara ispita
A celuilat an, sa ma iubesti”

(sursa poze: site-ul biciclop.ro)