Unul dintre cele mai mari concursuri ale sezonului era pe cale sa inceapa. Toata lumea era nerabdatoare, foindu-se la locurile sale. O nebunie.

In sfarsit, murmurul salii incepea sa se dolomeasca. Mai erau cateva minute, timp in care emotia crestea ca un aluat pus la dospit. Se auzira cateva strigate, apoi luminile se aprinsera si tropaituri puternice starnira praful. Un tignal dadu semnalul. Asistenta intoarse capul la unison: juriul isi facu spectaculoasa aparitie.

Incepea concursul „BestKids” pe care, conform traditiei, il jurizau mereu copii, cu varste intre 2 si 14 ani. Juriul de acum participa pentru prima data la acest eveniment si emotiile erau vizibile. Cei mici erau incantati de lumini si culori si incepusera sa se joace cu scaunele, intorcandu-le cu picioarele in sus si incercand sa le asunda sub masa special amenajata pentru ei. Nu mai era timp de pierdut, trebuia sa inceapa concursul! Mezinul lua microfonul si striga plangacios: „Vleau giucaliiii”!

Se auzi din off o voce feminina:

– Imediat, iubitule, asta face mama acum, alege jucarii pentru tine si fratii tai!

– Nuuuu, eu aleg, eu sunt juriul!

– Desigur, continua vocea blanda a mamei, sa inceapa parada!

Atunci intrara in scena primii concurenti, pe doua si patru roti, cu pedale sau motorizati, toti zambitori, stralucitori, viu colorati, intr-un cuvant, perfecti!

– Vrem, le vrem, castigatoareeee! strigara toti membrii juriului in cor. Vocea din off ceru o pauza de explicatii:

– Dragilor, nu se poate sa castige toate, alegem acum cateva lucruri si la sfarsit ne decidem ce sa luam. Nu e usor, stiu, toate sunt minunate, de calitate si, mai ales, utile pentru copii. O sa vedeti, concursul abia a inceput si sunteti derutati.

Triciletele si trotinetele intra in semifinala!, comenta unul dintre copiii mai mari, in timp ce restul isi dadeau ghionturi si se ciupeau reciproc.

– Urmatorii concurenti sunt plini de aer, sunt pufosi, usori si moi, copiii nu se mai satura de inotat sau sarit, dupa caz!

Intrara gonflabilele si piscinele.

– Yupiiiiiiiiiiii, hai la piscina! Si la castel!

Castel cu loc de joaca

– Alti semifinalisti!

Se impune o noua pauza de explicatii.

– Dragilor, tocmai de aceea e concurs, trebuie sa castige cineva. Aici vin doar concurenti minunati de care si parintii mai sunt inca indragostiti, insa trebuie sa ne hotaram cine castiga.

Mezinul se tinea cu o mana de pantalonii care ii alunecasera in timpul sariturilor, iar cu maneca celeilalte isi stergea in mod firesc nasul. Se pomeni tipand vesel:

– Mami castiga! Mami castiga! Luam ce giucalie vlea ea ca sa se joace!

Vocea din off respira adanc.

– Continuam!

Urma parada papusilor, a jucariilor cu telecomanda, a trenuletelor, a seturilor de constructii, a figurinelor si a jocurilor educative, dar si a zmeielor, a topoganelor, a autovehiculelor cu acumulatori. La fiecare in parte juriul admira frumusetea, utilitatea si considera ca merita s afaca parte din echipa finalista.

best kids 4 diverse

Urmara alte si alte interventii ale vocii din off pentru ca, pana la urma, sa se decida doua echipe de finalisti. Una pentru aceasta editie, alta pentru editia viitoare (desi, cu siguranta, si atunci se vor alege finalisti in plus). Entuziasmul juriului crestea pe masura ce competitia devenea tot mai stransa. Participarea din off era si ea consistenta, confirmandu-se in parte, afirmatia mezinului.

– Daca este vreun castel gonflabil mai rezistent ma joc si eu cu voi!

– Uraaaaa, mami! Ce bine! Insa sa stii ca noi ne-am hotarat intre timp si am decis castigatorul absolut: Tricicleta Sprinter 2014! Cu o conditie, sa primim fiecare cate una!!!! Si poti sa ne iei si Castel, i-am dat locul II cu felicitari (adica e la fel de important ca locul I), explica juriul.

Tricicleta Sprinter 2014

Incepu agitatia! Concurentii se felicitau intre ei, iar castigatorul nu mai putea de bucurie. Se fataia de colo-colo, etalandu-si scaunul confortabil, rotile din spuma cauciucata, silentioase si rezistente, la fel ca intreaga-i faptura de numai 3 kilograme.

Mama felicita pe toata lumea pentru concurs, parada, deliberari si decizii, admise cererea si apasa de 3 ori butonul magic de inscriere a castigatorului in istorie, plasandu-l direct in cosul de comanda on-line de la bestkids.ro.

logo bestkids

Urmara interviurile cu coordonatorul evenimentului (proprietara vocii din off):

– Cum vi s-a parut alegerea juriului?

– Perfecta! Este vara, iar copiii au nevoie sa petreaca mult timp afara, in miscare, in siguranta. Tricicleta Sprinter 2014 ii ajuta in dezvoltarea abilitatilor motorii. Am comandat cate una pentru fiecare. Le vom plati la livrare, dar se poate si on-line, prin ordin de plata sau prin trezorerie. Asteptam sa le primim in 24-72 de ore, prin curierat rapid. Si cum este in plina desfasurarea campania „Black Summer (lichidari de sezon)”, ma vad nevoita sa revin printre concurenti si sa aleg si eu, personal, cativa castigatori, Merita!

bestkids black summer

Apoi a fost luat si juriul la intrebari:

– Cum va motivati alegerea facuta?

– Vrem sa ne plimbam prin parc si sa facem intrecere. Am ales cea mai stilata tricileta din lume! Yupiiiiiiiiiiiii!

(sursa poze: site-ul bestkids.ro)

Reclame