Probabil ca multi dintre voi sunteti familiarizati cu termenul de masaj, dar nu si cu cel de masaj Yumeiho. Asa si eu, pana cand a inceput sa ma doara foarte tare degetul mare si zona montului de la piciorul stang. Dupa investigatiile de rigoare (consultatii, radiografie, RMN si tomografie – timp in care am fost suspectata si de niste tumori, „nu va speriati, benigne”) mi s-a confirmat diagnosticul – Hallux Valgus, ceea ce m-a linistit si m-a tinut departe de tratamentul recomandat – operatie. M-am speriat pentru ca operatia mi se parea ultima solutie, invaziva, dureroasa, cu timp lung de recuperare si fara garantia ca problema nu va recidiva. Insa pana sa aiba ocazia sa recidiveze, durerea ma acompania mereu, impiedicandu-ma sa port orice fel de incaltaminte (cu exceptia celor largi si inestetici) si chiar sa conduc, ceea ce, in cazul meu, este fatal. Asa am inceput sa caut solutii alternative, nu neaparat de vindecare – daca o fi posibila – dar care sa imi reduca durerea si sa imi redea utilitatea piciorului. Astfel am ajuns la Bogdan Dodan, absolvent a diferite stagii de perfectionare in masajul Yumeiho (2010) si masaj somatic (2014) –  relaxare, antistres, stimulare, tonifiant, anticelulitic, slabit, dar si masaj terapeutic (2014), care presupune:

  • Aplicarea procedurilor, metodelor si tehnicilor speciale ale masajului terapeutic (Cyriax, Rabe, Bugnet,Wetterwald etc.);
  • Aplicarea drenajului limfatic;
  • Aplicarea masajului organelor intra-abdominale Head, Grossi, Vogler;
  • Adaptarea si personalizarea tratamentului in functie de patologia si tipologia pacientului.
Seminarul International  de Yumeiho, de la Brasov, 2012
Seminarul International de Yumeiho, de la Brasov, 2012

Dupa primele sedinte de masaj (in jur de 1h fiecare), am constatat cu uimire ca durerea mi s-a redus simtitor si ca, daca mai merg schiopatand, este pentru ca tin piciorul intr-o pozitie gresita sau calc stramb, din pacate, nefiind atenta la „detalii” de acest fel. In orice caz, continui sesiunile de masaj si, intre timp, am reusit si sa citesc mai mult despre beneficiile Terapiei Yumeiho, cunoscuta si sub numele de “Metoda de indreptare a coxalelor, masaj si presopunctura” sau “Masaj special Oriental Saionji”. Practic, TERAPIA YUMEIHO® consta in aplicarea metodica a unui ansamblu complex de procedee manuale si exercitii fizice in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute cat si suferinte cronice.” (sursa)

bogdan

Desi se recomanda mai cu seama aplicarea sa in mod prevenitiv, s-a demonstrat ca are efecte considerabile si in tratarea si diminuarea cauzelor anumitor tulburari functionale din organism care, in timp, pot duce la suferinte cronice. Cu alte cuvinte, daca eu nu asteptam sa nu mai pot conduce ca sa iau masuri si sa incep masajul, cu siguranta ca acum as fi putut incalta deja pantofii mei preferati cu toc, fara ca acest lucru sa presupuna cea mai apriga tortura la care am fost supusa vreodata.

Dintre procedurile terapeutice aplicate in cadrul terapiei Yumeiho, se numara: tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva; procedee de puncto-terapie (in principiu similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie); tehnici si procedee speciale de masaj; elemente de stretching (intinderi, elongatii); metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului si staticii; exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc. Eu am aflat toate acestea consultand mai ales site-ul Societatii Romane de Yumeiho: sry.ro, dar si stand de vorba cu Bogdan in timpul sesiunilor de masaj. Printre efectele benefice ale masajului se numara: revigorarea organismului, inlaturarea oboselii si dobandirea unei senzatii de confort, prevenirea bolilor grave, cresterea imunitatii, infrumusetarea trasaturilor si elasticizarea corpului.

Bogdan locuieste in Brasov (Codlea) si se numara printre putinii specialisti din Brasov care ofera masaj Yumeiho la domiciliu. Cei interesati il gasesc la mobil 0769 656 355 si pe Facebook la: Masajladomiciliucodlea.

yumeiho la domiciliu

Acum va las, ca peste 15 minute am ora de masaj si de-abia astept!

masaj

(sursa informatii si poza: sry.ro, Facebook)

Reclame