Nu-mi vine sa cred ca deja vorbesc la trecut despre a IX-a editie a competitiei de bloogging creativ SuperBlog. Insa ca toate lucrurile bune, desi a tinut 2 luni si un weekend de pomina, tot putin a fost, tot repede a trecut. S-o iau insa cu inceputul.

logo_superblog21

In decembrie 2013 lua nastere blogul meu de suflet, „armonie acvatica”, acesta pe care postez acum si cu ajutorul caruia am participat la doua editii ale SuperBlogului. Fara sa stiu foarte multe despre bloogosfera sau competitiile sale, in primavara acestui an am descoperit intamplator SuperBlogul si o comunitate mare de bloggeri adunati in jurul sau. Recunosc ca mi se parea un fel de stat in stat in cadrul on-line-ului romanesc, iar dorinta de a fi acceptata printre membrii sai a venit de la sine. Editia Spring SuperBlog 2014 a constituit antrenamentul de care este nevoie pentru a ajunge cat mai sus. Eu visam sa ma clasez undeva in top 10, dar nu a fost sa fie, asa ca am impartit locul 11 cu un alt blogger. Cum toti superbloggerii o stiu din proprie experienta, o participare la SuperBlog nu face decat sa-ti deschida pofta de scris si emotii la urmatoarele editii, asa ca am asteptat toamna ca niciodata, inscriindu-ma in editia a IX-a a SuperBlogului chiar la 1 septembrie, cand s-a dat startul, cu acest articol. De data aceasta, tinta mea era un loc in top 5.

Am luat startul plina de avant, mai ales ca imi propusesem sa abordez altfel (credeam eu) aceasta editie si anume prin crearea unui personaj, eroina de „Memorii”, care sa treaca prin fiecare proba cu mult umor. Astfel, s-a nascut Jorgette Papanis, „Diva de mahala”, ale carei memorii au ajuns pana la capitolul 7. Jorgette a luat note destul de bune si a reusit sa castige prima proba Toyota, cu al doilea capitol. Ironia sortii a facut ca tocmai aceste note bune sa imi dea idei de cucerire a titlului, asa ca am sacrificat-o pe Jorgette, considerand-o nedemna sa continue competitia aspirand la glorie. Astfel, urmatoarelor probe le-am dedicat articole complexe, mai degraba eseuri, documentate si muncite, modificate si corectate de cateva ori inainte sa le „urc” in forma finala in platforma de jurizare, adesea dupa orele 23.00 in ziua de dead-line. Am reusit totusi sa nu primesc nicio penalizare, si asta pentru ca SuperBlogul a devenit prioritatea mea numarul 1, sacrificand somn, nervi si timp petrecut cu familionul (din care fac parte 4 barbati – 3 pitici si sotul).

Notele urmatoare mi-au adus, pe rand, bucurii – prin castigarea probei onlineparfum.ro cu articolul Parfum pentru inima si a unuia dintre premiile probei Komonumo, lacrimi – prin obtinerea unor note sub 90 si multe, multe emotii, asa cum nu am mai trait de ceva timp. Ultimele probe insa (din totalul de 24, un adevarat maraton), au avut un plus de adrenalina, prin schimbarea continua a clasamentului, asa ca am oscilat intre locurile 1 si 3, cu nervii intinsi la maxim si cu cosmaruri inainte de ultimele note. Nu mi-as fi imaginat ca ma voi implica atat de mult, insa am facut-o cu drag si, spre fericirea mea, acest lucru a fost reflectat din plin de clasamentul final: am terminat pe primul loc, devenind astfel castigatoarea trofeului SuperBlog 2014 si a onoarei de a fi, de acum incolo, blogger partener al competitiei. Reusita mea se datoreaza echipei pe care am facut-o cu inspiratia, dar natural, dusa la limita. Cine ar fi zis, cand am luat startul alaturi de alti peste 150 de bloguri ca suma notelor imi va conferi mie trofeul atat de ravnit? Poate numele-mi predestinat? (Linku…)

eu premiuk

Inutil sa va spun ca am topait la propriu, ca mi-am sunat prietenele si ca le-am facut capul mare tuturor celor dispusi sa ma asculte povestind la infinit despre competitie si despre premiu.

Si cum dupa atata munca, vine si rasplata, dublata de distractie, in weekendul 13-14 decembrie o mare parte dintre superbloggeri au pornit care cu masinile, care cu trenul, ba chiar si cu avionul spre locul de intalnire deja traditional al participantilor: statiunea Straja, din judetul Hunedoara, unde sponsorul Vila Alpin ne-a pus la dispozitie intreaga pensiune de 3 stele pentru a sarbatori.

Despre cum a fost la Gala SuperBlog 2014 si la mega-petrecerea ce s-a incins dupa aceea, cu mult dans si voie buna, majoritatea superbloggerilor au scris deja, reflectand cat se poate de fidel bucuria tuturor de a se reintalni sau de a se cunoaste personal. De asemenea, la intalnire au spus prezent si reprezentanti ai sponsorilor (Colop, Komonumo, CND Turism, Paper Plus etc) care au inmanat premii variate ca valoare si dimensiuni. Inutil sa va spun ca toate acestea au fost posibile datorita Claudiei Patrascu si lui Albert Budica a caror munca se desfasoara cu succes sub egida SwissPlan.

sb2

Asa am ajuns sa imi indeplinesc dorinta de a face parte dintr-o lume care s-a dovedit in off-line chiar mai frumoasa decat in bloogosfera. Mi-a facut placere sa ma reintalnesc cu fosta mea colega de facultate Ileana Petrache (getmylook.ro) si sa discut indelung cu Aniela Deby (deby.ro) sau cu Alexandra Vraja (sandydeea.ro), dar si cu studentele Cristina Tudose (elacriss.wordpress.com) si Raluca Filimon (ralucica.blogspot.com) cu care am impartit, alaturi de Aniela si de sotul meu, drumul. Am apucat sa schimb cate o vorba si cu Agurita zisa si „Nasa” sau „Primarita din Cremosani” (aguritza.blogspot.com), Madalina Rodocea (ninadocea.wordpress.com) – pe care o felicit pentru locul 2, Alina Gheorghe – locul 6, careia ii transmit felicitari pentru un adevarat exemplu de autodepasire in ciuda oricarui obstacol (literestacojii.com), Cristina Popescu (cristinadinmoinesti.wordpress.com), Diana David, alias Rudia (unbalcialdesertaciunilor.wordpress.com), Diana Gavrila – o alta brasoveanca frumoasa si talentata (fantasy-link.blogspot.ro), Daniela Bojinca (crash4crantz.wordpress.com), Mihnea Socol – dansator innascut (mihneasocol.blogspot.ro) alaturi de ocupantul locului 3, Daniel Botea (danielbotea.blogspot.ro), Emil Calinescu (celmaiminunat.eu), Dan Pavel, alias „Capra Mea” (capramea.blogspot.com) si cu inca multi alti bloggeri si bloggerite talentati pe care imi cer scuze ca nu i-am mentionat.

Nu vreau insa sa inchei lista bloggerilor fara a mentiona o bloggerita care in ciuda problemelor de sanatate s-a clasat printre finaliste cu un efort demn de admiratia si respectul nostru, al tuturor: Ramona Lengyel (informatii-pretioase.ro).

De asemenea, m-am bucurat sa ii cunosc in persoana pe doi dintre actualii blooggeri parteneri, castigatori ai unor editii anterioare ale SuperBlogului: Bianca Biziiac (tulips-and-sparkles.blogspot.ro) si Christian Hertzug (mnealui.info).

Mai multe detalii despre competitie, sponsori si parteneri media sau bloggeri parteneri puteti sa cititi si aici.

Acum, in ciuda agitatiei dinaintea sarbatorilor de iarna, parca lipseste ceva. Lipseste dead-line-ul repetat cu sfintenie de trei ori pe saptamana, dar si momentul in care „se misca clasamentul”, anunt menit sa ne inghete sangele in vine si suflarea in piept. Ce nu lipseste insa este comunitatea, acum nostalgica dupa fantastica intalnire din weekendul trecut si preocupata sa impartaseasca cu entuziasm toate pozele si filmuletele pe care le-au inregistrat fiecare telefon, tableta, aparat de filmat sau fotografiat. Evident ca revedem totul cu drag si deja vorbim despre zorii inca nemijiti ai urmatoarei editii, cea de a X-a a SuperBlogului: Spring SuperBlog 2015!

(pozele apartin superbloggerilor)