Daca ai carnet si masina se cheama ca esti sofer, nu? Hmm… din pacate, nu neaparat. Ca sa fii sofer ai nevoie de mult mai mult. Ai nevoie atat de dotarile prevazute de lege pentru masina si ocupantii ei, cat si de informatiile actualizate referitoare la schimbarile legislative, taxele impuse si fluctuatia acestora, modul lor de plata etc. Dar cum sa faci sa fii la zi cu toate stirile? Massmedia te sufoca cu avalanse de informatii, nu mereu obiective, incat este greu sa alegi exact ce te intereseaza si astfel risti sa omiti sa indeplinesti anumite obligatii. Iar ignoranta nu te scuteste de respectarea legislatiei, nu-i asa?

In acest caz, ce este de facut? Pai, nimic in afara de odat.ro. Sa ma explic: odat.ro este un portal gratuit, actualizat, care iti ofera toate informatiile de care ai nevoie in calitate de prezent sau viitor conducator auto. De la teste pentru examenul auto, pana la stiri despre programul prima masina, taxe, roviniete, sectii de politie din Bucuresti, tutoriale auto, catalog de scoli de soferi, informatii despre examenul auto, precum si noul cod rutier sau alte informatii despre masini.

De exemplu, eu intru destul de des aici: https://www.odat.ro/rovinieta-verificare-amenda-rovigneta-taxa-de-drum/ pentru a afla exact care sunt pasii de urmat si ce am de facut relativ la obtinerea unei roviniete, cand trebuie procurata, de unde, cum, cat costa etc. De curand am primit si o amenda pentru lipsa acesteia (nici nu vazusem ca mi-a expirat), asa ca acum sunt cu atat mai mult atenta si imi dau seama cat de mult conteaza sa fii informat. Daca nu, esti bun de plata sau, si mai rau, poti ramane pieton.

odat.ro

De fapt, mai rau este atunci cand nu esti pregatit sa te urci la volan, deoarece asta presupune o mare responsabilitate atat fata de tine, cat si fata de cei care te insotesc sau ceilalti participanti la trafic. De aceea, te poti mentie „in forma” recapituland semnele de circulatie si legislatia rutiera in acest sens prin teste auto, chiar daca nu trebuie sa mai dai iar examen. Este util si pentru ca in ultimii ani au aparut semne noi sau s-au schimbat reguli de care este posibil sa nu fi aflat inca.

Odat.ro este recomandarea mea pentru toti cei care vor sa fie soferi in adevaratul sens al cuvantului.

Reclame