In prezent, shoppingul a devenit o pasiune, depasind stricta necesitate. Astfel, trebuie sa avem grija ca aceasta pasiune sa continuie sa ne aduca satisfactii si nu regrete. Caci granita cu impulsul de a cumpara complusiv este foarte delicata. De aceea, controlul asupra actului de cumparare este esential. Iar pentru asta, cred ca un mic ghid de cumparaturi inteligente ii este necesar oricui.

Suntem in permanenta bombardati cu informatii si mesaje despre zeci sau sute de produse care au acelasi scop. In fond, cum si ce alegem? Si cine ne poate ajuta sa raspundem corect la aceasta intrebare, mai ales atunci cand este vorba de produse cu folosinta indelungata, cum ar fi electrodomesticele sau aparatura electronica?

Raspunsul, desi simplu, presupune putere de discernamant pentru ca reclamele sunt toate minunate si promoveaza toate produse nemaipomenite. Astfel, este recomandat ca, intr-o prima faza, sa decidem daca intr-adevar avem nevoie de respectivul produs si nu este doar gandirea noastra aspirationala la mijloc care, influentata de mirajul reclamelor despre care vorbeam mai devreme, creeaza false necesitati. Odata stabilit acest lucru, trebuie sa decidem, pe baza informatiilor pe care internetul (sau alte surse) ni le pun la dispozitie: specificatii tehnice, medie de viata, garantie, eficienta energetica, fiabilitate etc care este marca/modelul preferat. Iar al treilea pas – poate cel mai important – trebuie sa ne hotaram de unde il cumparam. Ei si aici, intervine inca o coordonata pe care poate pana de curand nu am luat-o in seama: cand. Cand este bine sa cumparam?

Combinatia ideala dintre unde si cand are un singur nume: Black Friday Romania. Un nume de imprumut, care insa a deschis si in Romania accesul la produse de calitate la preturi exceptionale. Si nu numai intr-o singura zi de vineri din an si nu numai intr-un singur magazin. Asadar, ultimul pas si cel mai important este si cel mai simplu: consulti on-line informatii despre care sunt magazinele participante si cand e Black Friday pentru fiecare in parte, cat dureaza si care sunt cele mai bune oferte la produsul pe care te-ai hotarat sa il cumperi. Mai mult decat atat, ca sa intelegi exact ce inseamna si cum se organizeaza, tot aici gasesti articole relevante despre Black Friday in Romania: istorie, impact, vanzari record, semnificatii etc.

topbf

Asttfel, in cativa pasi simpli, te asiguri ca nu te lasi sedus de oferte aparent tentante sau de reclame mirifice, in special cand este vorba de produse ale caror specificatii, precum costul si durata de viata, sunt esentiale.

Practic, pasiunea pentru shopping, canalizata inteligent, ne ajuta sa chizitionam produsul cel mai bun pentru noi din gama respectiva, la cel mai bun pret posibil. Spor la cumparaturi bine gandite!

Reclame