S-au cunoscut pe Facebook. Ea, frumusica si fana a citatelor „cu subtanta si profunde”, motivationale si semnate de vedete ale faimoasei retele; el, un tanar modest, dar ambitios, proaspat angajat si cu mai putin de 100 de prieteni virtuali. La prima vedere, curata nepotrivire de caracter. Si totusi…

El era mestesugit intr-ale vorbelor si ea pasionata de ideea de romantism. Un punct comun. Un punct de sudura, pentru ca a fost suficient sa-i aduca impreuna si dincolo de calculator (in cazul lui) si smartphone (in cazul ei). Cand el ramase fara surse de inspiratie, caci deja ii citase mai in gluma, mai in serios, din toti clasicii, romanticii si o parte dintre contemporani, iar ea putea sa-si dea doctoratul (pe bune) in materie, au trecut la nivelul urmator. Intalnirile din parcuri si gradini s-au mutat la el in garsoniera unde statea cu chirie. Impreuna cu un prieten.

Cum insa dragostea trece (si) prin stomac, privirile ei scazura din intensitate cand el contiua sa o invite doar la pizzerie. Maxim la saormerie. O data pe saptamana. Plus ca o plimba cu tramvaiul. Ce sa mai, traiau o poveste clasica a zilelor noastre.

El o iubea. Sincer, devotat si inconstient. Asa ca trebuia sa mai faca ceva. Ceva care, pe langa serviciul lui abia gasit, sa-i asigure macar posibilitatea, din cand in cand, a unei vizite in doi, de la trei stele in sus, la mare sau la munte. Incepu prin a da meditatii (era baiat talentat, v-am spus), dar era mult de alergat si nu facea fata. Apoi incerca sa lucreze de acasa. De lucrat, a lucrat – un fel de operator telefonic, insa banii i-a vazut asa cum i-am vazut si noi. A incercat chiar si domeniul feminin al bijuteriilor hand-made. Chiar asa de talentat insa, nu era.  Si atunci, intr-una din tot mai desele lui nopti de insomnie, avu o sclipire. Ce ar fi sa scrie el toate cate simte? La asta se pricepea cel mai bine, doar. Se trezi grabit, dar nu gasi nicio foaie de hartie si niciun pix care sa scrie. Pfuuu… pai cine are nevoie de asa ceva, cand calculatorul il asteapta cu tastele fierbinti, numai bune de framantat?

Pana dimineata scrisese 40 de pagini… Le salva… Si acum? Suna la munca ca e bolnav (si aproape ca nu mintea) si continua cu scrisul. Cand mai avea putin pana la suta, isi dadu brusc seama ca asta NU are cum sa ii aduca bani. Decat daca… daca isi face un blog care sa devina popular si cu ajutorul lui sa obtina extra-venitul visat.

Peste cateva luni, el continua sa scrie febril pe blog. Uneori scria si de la baie… Nu mai avea acum vreme pentru nimic altceva. Intre timp, ea il parasise, intrebandu-se daca nu cumva innebunise. El suferi, iar asta ii servi de inspiratie. Si scrise iar.

Isi lua domeniu si incepura sa vina si vizitele. Tot mai multe. Dar banii? Pai cei mai multi bani se gandi ca vin din reclame. Si cum inca nu-l stiu pe el sponsorii ca sa-l caute sa ii bage in buzunar paralele ca el sa le faca reclama pe blog, nu mai bine merge el la sponsori? Ba, mai mult, nu mai bine se afliaza el si face o treaba desteapta numita marketing prin afiliere? Ba mai bine!

Si uite asa, decoperi ca Profitshare este platforma de marketing prin afiliere printre ai carei cei mai noi advertiseri se numara si Quick Mobile!

QuickMobile

Ce coincidenta! De la ei de pe site si-a luat el telefonul! Tot asa, on-line, ca citise pe un alt site si de acolo, cu un click… acum intelese ca acesta este si mecanismul marketingului prin afiliere. Isi facu repede cont si isi autoriza blogul. De bucurie, uita ca se despartise de ea si ii trimise un SMS:

Gama QuickMobile include peste 6000 de produse disponibile online de la circa 200 de branduri internaționale premium. Mai mult, QuickMobile oferă comisioane ce depășesc media oferită de advertiserii IT&C din rețelele de marketing afiliat, respectiv 3% pentru Telefoane și Tablete, 10% pentru produsele din categoria Gadgets, 20% pentru articolele din categoria Accesorii, 20% pentru produsele din categoria Branduri de lux. Iar eu sunt afiliat Profitshare acum!”

Sa vada ca nu a innebunit si ca toata truda lui de pana acum are un sens. Munca sa va fi monetizata cat se poate de bine. Practic, el incarca pe blog bannere si linkuri care duc pe pagina QuickMobile. Daca cititorii care acceseaza linkurile fac achizitii, atunci lui ii revin comisioanele astea grase. In curand, situatia lui financiara va lua o gura de aer! De aer de mare, ca isi va permite…

Se intoarse la scris si promovat, privind din cand in cand ecranul mobilului… Nu trebui sa astepte mult, ca piuitul tipic al mesajelor de text il facu sa tresara. Ea ii raspunsese:

„Ca sa vezi chestie, eu am facut deja primul comision pe blogul meu de citate…”