Stiu ca daca zic „de toate” trebuie sa pun punct si sa inchei aici aceasta nota. Insa ma sufoc daca nu detaliez pentru ca am descoperit de curand (si relativ tarziu fata de data incidentului, noroc cu inernetul care pastreaza fidel urmele trecerii noastre inocente prin lume) ca am fost furata si eu. Nu de bani sau de telefon, ci de… logo. Exact cum cititi! Logo-ul site-ului meu lansat oficial pe 19 martie 2015 – Ghidusii a fost plagiat de doua ori in cadrul unui afis al unei obscure expozitii (oare alcatuita tot din furtisaguri de proprietate intelectuala??) organizata sub aripa unei institutii de cultura oficiale. Concret, Filiala nr. 2 Grivita a Bibliotecii Judetene „Mihai Eminescu” Botosani a organizat prin reprezentantul sau, intelectual de seama (probabil aspirant la doctorat, dupa cum isi face treaba), bibliotecarul Alexandru Vasilache, expozitia „Ghidusi si ghidusii”, intre 30 martie si 11 aprilie 2015, iar in afisul acestei expozitii omul a gasit de cuviinta sa fure nitel ca, na, e greu, sa muncesti si sa creezi ceva. Ce daca reprezinta o biblioteca, ce la de la biblioteca nu se fura carti? Plus ca un logo, chiar daca e furat, el nu dispare de unde a fost luat. Ramane in continuare acolo, pai nu, ce atata zarva? Ma intreb insa oamenii astia sunt de capul lor? Nu ii controleaza nimeni? Managementul nu vede ce fac sau aproba linistit ca „merge si asa”?

Cum precizam mai sus, in afisul respectiv, logoul se repeta astfel: prima data fara un „i” si doua personaje, a doua oara fara un personaj. Sau daca stergi putin nu mai e plagiat, nu mai e furt, ci o creatie noua si originala?

Va las sa judecati singuri:

Logoul site-ul ghidusii.ro:

 site ghidusii

Afisul expozitiei:

AFIS-Ghidusi-si-Ghidusii-F2-424x600

 (detalii despre expozitie aici)

Last edit:

Sa plang? Sa rad? Sa fug (din tara)?
La sesizarea mea de mai devreme referitor la plagiatul de logo, Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” Botosani imi trimite urmatorul mesaj (privat, desigur). Avand in vedere ca ceea ce s-a intamplat nu este deloc o problema privata, redau raspunsul lor, la care adaug raspunsul meu:

„Ne cerem scuze pentru neplacerile provocate. Din nefericire, autorul afisului a omis sa precizeze sursa logo-ului. Specificam ca activitatile noastre sunt realizate absolut gratuit in sprijinul comunitatii.
Regretand nefericitul incident, va asiguram de intreaga noastra consideratie.”

Dragii mei domni anonimi, cum sa fi „omis” autorul sa precizeze sursa, cand sursa (adica eu) nu am fost intrebata in niciun moment daca sunt de acord ca logoul site-ului meu sa apara pe un astfel de afis, fara nicio legatura cu proiectul ghidusii.ro caruia ii apartine. Degeaba specificati ca activitatile dv sunt gratuite, intrucat nu sunteti voluntari, dv sunteti platiti pentru munca depusa (si pentru copy-paste, desigur). Iar regretele dv exprimate intr-un mesaj privat, nu sunt de folos nimanui. Sa inteleg ca ele includ si atentionarea angajatilor dv de a nu mai plagia?

Furtul nu se scuza, iar haiducia este ilegala!

raspuns biblioteca judeteana Mihai Eminescu Botosani

Anunțuri