Gazpacho andaluz: un fel de supa pasata de rosii care se bea rece si cu gheata… preparat tipic pentru aceasta zona spaniola.

Ingrediente si cantitati (pentru 6 persoane):

10 rosii mari, foarte bine coapte
1 ardei gras
1 castravete
1 catel de usturoi
ulei de masline
otet
sare
optional: crutoane de paine, feliute de castravete, ceapa rosie, 6 felii de rosie

Mod de preparare:

1. Rosiile spalate se pun in apa clocotita unde se lasa pret de 5 minute, dupa care se scot si se decojesc.
2. Ardeiul si castravetele se spala, se curata si se taie marunt.
3. Intr-un castron, se amesteca cu mixerul (cutitul pentru supe pasate) rosiile, ardeiul, castravete si restul de ingrediente si, putin cate putin, se adauga apa pana se obtine o pasta aproape lichida (pentru a fi bauta). Se toarna intr-un vas mare (eventual, o cana de apa de un litru), plina cu gheata.
4. Se bea, acompaniind, de obicei, masa de pranz sau se manca in castronele, cu crutoane de paine, decorata cu catravete, ceapa rosie si o felie de rosie.

gazpacho

Pofta buna!

(sursa foto: lottieanddoof.com)