Oua taranesti (Mexic)

„Huevos rancheros”

Ingrediente:

  • 2 rosii
  • 2 ardei iuti
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • Sare si piper dupa gust
  • 3 lingurite de ulei
  • 6 tortillas* de porumb
  • 6 oua

Preparare

  • Se pun intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu, rosiile, ardeii, ceapa si usturoiul pana cand incep sa se friga. Se iau de pe foc si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se paseaza cu grija. Se adauga sare, dupa gust.
  • In tigaia in care am fript legumele se incalzeste o lingurita de ulei la foc mediu. Se prajesc, una cate una, timp de 30 de secunde toate tortillas.
  • In aceeasi tigaie, se prajesc cu putin ulei ouale – omleta, ochiuri sau amestecate, dupa preferinta. Se asezoneaza cu sare si piper macinat.
  • Oule se servesc pe tortillas, imbaiate in sosul pregatit mai devreme.

huevos rancheros

 

Pofta buna!

*tortillas se pot cumpara din magazinele care au sectiune de produse internationale sau le puteti pregati in casa, dupa urmatoarea reteta:

Ingrediente:

  • 1 ceasca de faina de porumb (atentie!, nu malai, faina)
  • ¾ ceasca apa calduta
  • Sare dupa gust

Preparare

  • Se amesteca faina de porumb cu apa calduta pana cand se obtine o coca moale si usor umeda (pentru flexibilitate)
  • Se adauga sarea
  • Se incalzeste o tigaie antiaderenta (eventual tigaia de clatite)
  • Se fac bile mai mari din coca si apoi se aplatizeaza (cu facaletul sau cu o presa speciala sau cu doua farfurii plate pe suprafata carora se pune hartie de copt pentru a nu se lipi coca) pana cand se obtine o foaie subtire (daca nu este rotunda, se poate taia cu un cutit)
  • Se prajesc, cu atentie, in tigaia incinsa

tortillas

Anunțuri

6 păreri la “Oua taranesti (Mexic)

  1. Aşa mâncam eu în facultate! „Oeufs poches” sau pe înţelesul tuturor, ouă ochiuri în apă, deh eram student, 20 de ani, fără ulei că n-aveam bani, cu un borcănel de zacuscă trimisă de mama. Lipie aducea prietena mea libaneză! 🙂

    Apreciază

Tu ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s