Sunt cateva domenii fara dezvoltarea carora viata noastra de astazi ar fi fost foarte diferita. Mai grea si mai saraca, iar exemplul tarilor subdezvoltate este graitor in acest sens. Ma gandesc acum la locuintele noastre confortabile, la cladirile functionale, mai ales la cele noi, in care ne desfasuram activitatile cotidiene, fie ca este vorba locul de munca sau de petrecere a timpului liber. Acestea sunt rodul unei evolutii de mii de ani a felului in care omul a gandit spatiul privat si spatiul public, dar si a modului in care a reusit sa-si materializeze aceste ganduri, folosindu-se de arta desenului si a proiectarii, combinate cu de arta ingineriei si a constructiilor.

Insa totul porneste de la idee. O idee careia, intr-o prima etapa, mana trebuie sa stie sa-i dea forma, s-o deseneze. In arhitectura, desenul liber sta la baza tuturor abilitatilor si a cunostintelor de care un arhitect are nevoie. Avantajul celor contemporani este ca au o sumedenie de instrumente la dispozitie pentru a invata si a executa mai usor acest tip de desene, dincolo de ceea ce au invatat in facultatille de specialitate. Un astfel de instrument atent elaborat este proiectul dezvoltat on-line de Michael NeatuFreehand Architecture, un site alcatuit din tutoriale video si sfaturi practice despre design, grafica, desen conceptual si tehnic, cu o oferta interesanta de cursuri on-line de desen arhitectural.

Architecture-3-300x300

Sketching-2

Untitled-1-copy-e1401884682501

Michael Neatu este un tanar arhitect si antreprenor care in 2012 a absolvit arhitectura la Birmingham City University si care nu a incetat sa se autoperfectioneze in arta desenului, avand acum posibilitatea de a oferi consultanta tuturor celor care viseaza sa devina arhitecti sau vor sa faca inca un pas pe drumul lor catre perfectionare in design si ilustratie.

Michael este un mentor corect si constient de faptul ca nu toata lumea poate excela in orice domeniu. In cazul desenului arhitectural, este nevoie de talent, timp, exercitiu, rabdare, flexibilitate in gandire si conceptii. Michael nu pretinde nimanui sa-l creada „pe cuvant”. Un proces eficient de invatare, chiar si in acest domeniu, se bazeaza pe o filtrare atenta a informatiilor primite si acceptarea lor din convingere, pe baza experimentarii personale. Garantia intentiei lui Michael de oferi rezultate extraordinare rezida si in posibilitatea primirii banilor inapoi daca cei care aplica pentru programele dezvoltate de Michael nu obtin rezultatele scontate.

Site-ul Freehand Architecture este construit de asa natura incat si simpla navigare sa ofere celor interesati informatii de valoare. Astfel, pentru abonarea la newsletter, prin intermediul caruia esti la curent cu oferte si sfaturi pertinente din domeniu, primesti gratuit ebook-ul elaborat de Michael. De asemenea, lectiile de desen arhitectural sunt gandite in directia dezvoltarii abilitatilor de grafica si design ale fiecarui candidat, dar si a viziunii acestora asupra arhitecturii si a oricarui domeniu in care designul si grafica sunt elemente de baza.

Pentru o temeinica pregatire arhitectura articolele de pe site-ul lui Michael Neatu sunt ele insele mici cursuri de desen care reusesc sa surprinda in mod practic diferite aspecte, inclusiv cele negative, ale modului uzual in care unii arhitecti trateaza conceptele de baza in meseria lor. De asemenea, ceea ce poate parea imposibil, devine realitate sub indrumarea lui Michael, astfel incat, desenele realizate de mana sa aiba calitatile celor executate de diferite softuri de specialitate.

Drawings-2 (1)

Concret, Michel propune tuturor celor interesati de acest domeniu mai multe variante de programe – de baza (Core Essentials Programs) si tehnice (Technique Programs – cu optiunile Basic, Standard si Mastery) prin intermediul carora pot experimenta o adevarata revolutie in conceperea si administrarea perspectivei asupra modului in care o idee capata forme concrete, desenata chiar de mana lor. Michael stie mai bine decat oricine ce inseamna asta intrucat a trait pe propia piele toate etapele dezvoltarii de la zero, pana la nivelul de excelenta, iar acum, prietenii, fostii colegi si actualii cursanti ii sunt recunoscatori pentru ingeniozitatea programelor sale si a modului eficient in care i-a ajutat sa progreseze.

Rezumand, Michael Neatu ii asigura pe toti cei interesati ca „The type of architectural freehand drawing you’ll learn from me will blend seamlessly with every other skill you already have in your design toolbox.” (Tipul de desen liber arhitectural pe care il veti invata de la mine se va integra firesc cu restul abilitatilor de design pe care deja le aveti”).

sursa foto: freehandarchitecture.com

Reclame