In perioada de vara, ce poti face cu trei copii? Pai, iesiri in parc, plimbari, lectii de inot sau tenis, cursuri de vara la gradinita si acasa. Ei, aici e aici, cand nu putem iesi, in afara de balamuc si de o dezordine sora cu haosul, alternativa se lasa cautata. Dar nici eu nu sunt mai prejos: incep zilele pe care le stam acasa cu o „sedinta” in cadrul careia votam activitatea zilei. Avem de ales intre atelier de pictura (intrucat Alex vrea sa se faca „tata pictor patinator”, iar pictura e cea mai la indemana activitate cu care sa incepem), campionat de Piticot, concurs de desene, plus – iar asta intra la obligatorii – cateva fise de lucru, dupa posibilitatile varstei participantilor. De obicei, se voteaza in unanimitate pictura, asa ca o data pe saptamana ramanem fara materie prima si trebuie sa cumparam acuarele, bloc de desen si chiar si pensule, atunci cand aceste instrumente docile sunt sacrificate fara mila in focul creatiei. Dar ce, am curaj sa merg la magazin?

acuarele noriel

Cand ies la cumparaturi cu cei mici este o adevarata aventura pe care toate mamicile o pot confirma. Gradul de risc creste proportional cu numarul de urmasi adusi in lumea „vanzatoriei”, vorba lui Teo. Mi-aduc aminte numai de cateva dintre discutiile si pataniile noastre prin magazine si parca ma adie o dorinta de antrenament in aer liber. Adica s-o iau la fuga!!!

De exemplu, am iesit odata cu Teo (5 ani) sa iau paine. Cand am ajuns in fata tejghelei, princhidelul a preluat initiativa:

– Tu cine esti?

– Vanzatoarea.

– Nu ai inteles. Eu sunt Teo Chitian. Tu cine esti?

Alta data, trecand pe langa un magazin tip „second hand”, copiii au gasit de cuviinta sa comenteze in gura mare:

– Magazinul ala e nou? Da’ mai tii minte cand era vechi? incepe Teo.

– Nuu… e magazin de moda a doua, ii raspunde atotstiutor Alex (7 ani). Alea noi sunt alta marca de magazin.

De aceea, ma eschivez cat pot si caut solutii alternative, cum ar fi delegarea cumparaturilor catre rude si, in caz de nevoie, cu o preliminara ingrosare a obrazului, catre prieteni. Sau programarea cumparaturilor atunci cand copiii sunt la studii – ceea ce nu se aplica si in vacanta, din pacate, cand oricum avem altele pe cap, cum ar fi organizarea timpului lor foarte liber. Doar v-am povestit mai sus cum sta treaba… Asa ca apelez fara sa clipesc la varianta on-line, Noriel pe numele sau cel mai iubit de copii, care este cat se poate de comoda, mai ales pentru astfel de achizitii de care depinde bunul mers la universului pe timp de vara. Nu mai zic ca astfel procesul de cumparaturi devine unul cat se poate de placut, copiii dezbatand cu interes fiecare produs, pledand cand in favoarea unuia, cand a altuia, in principiu in baza preferintelor legate de personajele din desene animate.

Si uite asa, din bau-bau, shoppingul se transforma intr-o activitate de interior in plus alaturi de cei mici. Evrika!

Reclame