Visurile, oricat de utopice ar putea parea la o prima vedere (si celor din jur, chiar si la o a doua sau a treia), sunt facute pentru a deveni obiective. Pentru a lupta pentru ele, indiferent chiar daca, intr-un final, ajung sa se materializeze sau nu. Important este insa sa nu le lasi sa se iroseasca, rumegandu-le doar in sinea ta, si epuizandu-ti energia amagindu-te ca orice incercare ar fi sortita esecului. Si? Oricum, nu ai de unde sa stii, daca nu incerci…

Unii viseaza sa fie liberi. Si au senzatia ca libertatea se afla in exterior, dupa ce isi vor fi rupt catusele fizice – poate o relatie, poate un loc de munca, poate insasi pozitia in societate. Sau simt, subtil, ca aceasta libertate este una interioara, independenta de gradul de implicare in sistemul social. Dar nu fac nimic. Continua sa se simta prizonieri, continua sa isi scrie cartile imaginare, ramanad sa se invarta in cercul stramt al imposibilitatii. Altii viseaza sa schimbe lumea, uitand ca aceasta schimbare incepe odata cu ei insisi.

ceas de lemn timewoodDar indiferent care este visul tau, ai o datorie morala fata de tine sa-i pui aripi. Sa incepi prin a le desena, sa le dai forma si apoi… vei vedea, ele prind viata! Crezi ca initial pentru cei care, de exemplu, visau sa se intoarca la natura, origini, pastrand nealterat nivelul de evolutie prezent, inceputul nu parea imposibil? Si? Asta nu i-a impiedicat sa fie vizionari si sa-si urmeze instictele creatoare. Pentru ca imposibilul nu exista, este doar autolimitarea pe care singuri ne-o setam in calea visurilor. Asa cum exista ceasuri din lemn care reusesc sa creeze legaturi nebanuite intre natura si tehnologie, asa si visul tau pot avea corespondenta in real. Nu stii pana cand nu te hotarasti sa-l urmezi.

Nu zic ca e simplu, dar este fascinant. Trezeste-te, in primul rand, si incarca-te de energie. De la natura, de la cei dragi, de la oamenii pe care ii admiri pentru ca ti-au aratat ca se poate, de la nevoia de a-ti descoperi sensul propriei tale vieti. Indrazneste! Nu-ti spun sa iesi din zona de confort, dimpotriva, sa intri intr-o zona unde confortul tau sufletesc este mai presus decat comoditatea imediata. Alege-ti un talisman, un simbol care sa iti aduca sensibil aminte de faptul ca visul sau visurile tale sunt cele care te definesc. Vorbeam despre ceasuri din lemn. Cum crezi ca au devenit ele realitate? Asa-i ca parea incredibil ca un mecanism performant sa-si gaseasca culcus intr-o carcasa fina de lemn? Un ceas de mana, da! Incredibil? Nu, un vis implinit. O idee aparent incredibila transformata in realitate. Pentru ca se poate. Asa si tu. Poti!

Anunțuri