Atunci când marile companii au iniţiative menite să vină în ajutorul celor mai săraci dintre noi, dincolo de marketing şi imagine răzbate umanitatea. Iar asta ne dă speranţă că nu ne-am transformat exclusiv într-o societate robotizată, axată pe consum şi supusă interesului material. De aceea vreau să vă povestesc azi, pe scurt, despre iniţiativa Lidl România şi donaţia sa de 100.000 de euro către World Vision România pentru proiectul „Pâine și Mâine”.

Programul va oferi sprijin pentru peste 2500 de copii din zonele defavorizate ale țării, obiectivul final al proiectului fiind reducerea ratei abandonului școlar, care în prezent depășește 18% în România – majoritatea în mediul rural – (comparativ cu media UE, de 11%).

În urma lansării etapei pilot a proiectului, pe 20 aprilie, 213 școlari, din 6 sate din județele Dolj și Vâlcea, au beneficiat de prima masă caldă completă şi sprijin în realizarea temelor.

„Ne bucurăm că am reușit, împreună cu World Vision România, să aducem acest proiect la viață. Am apreciat încă din prima clipă viziunea pe termen lung a programului și faptul că răspunde unei nevoi esențiale a societății actuale. Acești copii au nevoie de toată susținerea noastră pentru a se dezvolta frumos și pentru a avea acces la lucrurile pe care mulți dintre noi le considerăm normale. Noi credem că împreună putem contribui la un viitor mai bun și sperăm ca acesta să fie doar primul pas către un parteneriat strategic de durată.”, a declarat Maria Pârvuleasa, PR & CSR Manager Lidl România.

Satele din județele Dolj și Vâlcea în care se implementează etapa pilot sunt: Leordoasa (comuna Argețoaia, judeţul Dolj, 31 școlari), Salcia (comuna Argețoaia, judeţul Dolj, 28 școlari), Urși (comuna Stoilești, judeţul Vâlcea, 64 școlari), Geamăna (comuna Stoilești, județul Vâlcea, 21 școlari), Palilula (comuna Bucovăț, judeţul Dolj, 33 școlari), Sărbătoarea (comuna Bucovăț, județul Dolj, 36 școlari).

Pentru susținerea unui copil în proiect este nevoie de 270 lei pe lună, sumă ce acoperă costul unui prânz complet, precum și costurile aferente activităților extrașcolare pentru cele 20 de zile lucrătoare ale lunii. Astfel, pentru a atinge obiectivul setat – de 2500 de copii ajutați prin intermediul acestui proiect, World Vision România încurajează și donațiile individuale. Toți cei care doresc să contribuie la susținerea educației copiilor defavorizați din mediul rural o pot face prin intermediul site-ului www.painesimaine.ro sau prin transmiterea unui SMS la numărul 8844, cu textul PAINE, prin care pot dona 2 euro lunar pentru susținerea programului.

Pe măsura acumulării fondurilor necesare, proiectul va fi extins și în restul satelor din județele Dolj și Vâlcea în care Fundația își desfășoară activitatea, la care se va adăuga și județul Vaslui.