Cand ai copii, mereu este nevoie de cate o jucarie, un joc, o carte… pentru ei (fara nicio ocazie speciala), pentru prietenii lor – la ale caror zilei de nastere sunt invitati, pentru Mos Craciun, Mos Nicolae, Zana Maseluta si ce alte personaje fantastice mai aduc cadouri celor mici (ca singuri nu sunt in stare sa si le procure, nici daca le vinzi pontul ca la Magazinele Noriel gasesc absolut orice e nevoie pentru copii!!).

In fine, pentru toate astea si inca multe altele, mai mereu parintii se trezesc infundand mana in buzunare. Si nu ar fi nimic rau, daca ar face-o mereu… cu cap. Si cand zic asta ma refer la modul in care sunt alese acele jucarii, jocuri sau carti. Da, desigur, adaptate ca nivel de dificultate varstei copiiilor, insa asta nu e tot. In primul rand, trebuie sa alegem intre cele trei tipuri de categorii de produse. In general, copiii prefera jucariile, insa jocurile – mai ales daca sunt jocuri educative – ar fi o alegere mai buna pentru a face trecerea de la jucarii la carti. Exista carti pentru orice varsta, insa daca cei mici refuza sa le includa in activitatile lor zilnice, ei nu trebuie fortati sa o faca, caci asta este cea mai simpla cale pentru ca ei sa asocieze cartile (si, mai tarziu, ideea de a citi) cu o activitate neplacuta, dar obligatorie. In schimb, jocurile, pastrand latura „distractiva”, fac treptat trecerea catre un alt mod de a petrece timpul, unul din care ai destule de invatat. Eu cred ca prin intermeidul jocurilor, copiii isi dau cel mai usor seama ca invatatul este nu numai necesar (si cu un accent cat se poate de suav pe „obligatoriu”), ci si atractiv, interesant, placut.

jocuri educative noriel

Zilele astea am cateva cumparaturi de facut – ziua unui prieten de-al fiului meu cel mare si Zana Maseluta (care nu mai poate intarzia nicio zi, pentru ca mijlociului deja de ieri i-a cazut al doilea dintisor de lapte). Asa ca, precum spuneam, ma voi orienta mai intai, asupra unor jocuri educative pe care le voi acompania cu o carte (pentru sarbatoritul mai marisor) si cu o jucarie (pentru mijlociul prescolar). In acest fel, sunt convinsa ca vor fi bine-primite si ca eu imi voi fi atins scopul de a le oferi copiilor cadouri pe care nu numai ca le vor aprecia, dar si care vor contribui la continuul proces de invatare al acestora.

Desigur, ca misiunea mea nu se va fi incheiat inainte de a ma hotari pe care dintre nenumaratele jocuri educative de la Noriel sa le achizitionez mai intai!