De curand, a nascut Ioana, prietena mea cea mai buna. M-am tot gandit ce cadou sa-i cumpar ei si bebelusului ei. As fi vrut sa fie, in primul rand, ceva util. Pe care sa-l foloseasca de fiecare data cu drag. Am dat o raita prin Magazinele Noriel, caci eram sigura ca inspiratia ma va gasi printre jocuri, jucarii si accesorii de tot felul. Si nu m-am inselat. Dupa ce am admirat toate exponatele de la sectia de carucioare copii, m-am gandit sa-i iau unul. Dar nu stiam daca are. Asa ca o sun. O intreb ce mai face, una-alta, doar ca sa aflu, pe ocolite si fara sa-si dea ea seama, daca are sau nu carucior. Misiune imposibila, nu pot sa scot nimic de la ea. Dar nu stiu cum, mentioneaza ca nu are cadita. Ma reorientez cu parere de rau, caci vazusem vreo doua carucioare care chiar mi-ar fi placut, din acelea usoare, pliabile, manevrabile si complet echipate. Mi-a ramas inima la ele… Cu cadita in brate, ma indrept spre casa. Dar… tot nu eram impacata. Parca lipsea ceva. Ma intorc sa-i mai iau un carusel. Niciodata nu sunt in plus, atunci cand bebe are chef de joaca si numai ce aud telefonul.

Ma suna o alta prietena. Ca ce fac, ca unde sunt ca ar avea nevoie de mine. Ii spun si incepe sa rada. Nu imi e prea clar de ce, ca nu mi se parea nimic de ras. Se potoleste cu greu si-mi zice:

– Pai eu tot aici sunt!

– Aici unde?

– La Noriel. Te sunasem sa te intreb daca ai luat ceva pentru copilul Ioanei si daca nu vrei sa-i luam impreuna ceva de care stiu sigur ca are nevoie. Ceva pe care sa-l foloseasca a la long…. si numai ce o vad facandu-mi cu mana.

Inchid si ma duc la ea, agitata, aratandu-i ce alesesem. Si-mi zice:

– Tu stii ca Ioana nu are carucior? Voiam sa ma consult cu tine, ce-ar fi sa-i luam unul?

Pe scurt, m-am intors la prima mea optiune. Ne-a luat ceva pana cand ne-am hotarat pe care sa-l alegem, insa, la sfarsit, am fost multumite de achizitie.

Si cum stateam noi, asa, la casa, odata imi strafulgera un gand. Doamne, ce minte scurta am uneori! De ce nu oi fi sunat-o mai intai pe ea? As fi aflat ce aveam nevoie direct de la sursa, fara sa ma mai complic asa, ca doar e… sora Ioanei!