E greu sa decizi ce zona a Bucurestiului este cea mai potrivita pentru noua ta casa. Fiecare sector are avantajele si dezavantajele sale, atat din punct de vedere obiectiv, cat si subiectiv. Tocmai de aceea, pentru a lua cea mai buna decizie, m-am gandit sa fac o lista cu caracteristicile pe care ar trebui, din punctul meu de vedere, sa le aiba o casa noua, indiferent ca este garsoniera sau apartament cu doua, respectiv trei camere. Asadar…

Zona trebuie sa aiba:

– acces facil la mijloacele de transport în comun

– scoli si gradinite in apropiere

– zona verde si linistita

– zona comerciala

– sa fie aproape de ai mei

Casa in sine trebuie sa aiba:

– finisaje de calitate

– gresie, faianta, parchet, obiecte sanitare, centrala termica

– luminozitate, izolatie de calitate

– toate utilitatile (apa, electricitate, gaz, acces la internet si televiziune prin cablu)

– vecini civilizati (zona rezidentiala)

Acestea sunt principalele elemente pe care le consider importante la alegerea unei noi locuinte. Avand in vedere ca este vorba de o investitie serioasa si adesea pentru toata viata, casa in care alegem sa ne continuam traiul (cel mai adesea impreuna cu noua noastra familie) nu poate face rabat de la niciuna dintre conditiile de calitate si confort, necesare unui trai decent, linistit si fericit.

Am cautat cateva luni de zile si am analizat atat ofertele agentiilor si ale dezvoltatorilor, cat si cartierele Bucurestiului. Prin eliminare, m-am oprit asupra Aria Homes cu oferta sa de apartamente noi Berceni.

aria homes

Si asta pentru ca in ultimul timp Berceniul a cunoscut o evolutie notabila. Este un cartier verde – eu il cunosc destul de bine, tocmai pentru ca ai mei locuiesc in apropiere – foarte bine comunicat (autobuze, troleibuze, tramvaie, metrou –  Aparatorii Patriei, Piata Sudului, Dimitrie Leonida sau Berceni) si beneficiaza de gradinite, scoli, zone comerciale (mall-urile Grand Arena, Sun Plaza), zone recreative (parcurile Vacaresti si Tineretului, Orasul Copiilor). Cu alte cuvinte, perfect mulat pe nevoile mele.

In ceea ce priveste caracteristicile apartamentelor oferite de Aria Homes, acestea beneficiaza, intr-adevar, de finisaje de calitate (iar in cazul apartamentelor cumparate din timp, inclusiv de materiale si culori pe gustul clientilor). Apartamentele vin cu numeroase dotari, printre care: usa anti-efractie, centrala termica, calorifere din otel, ferestre cu geam termopan, obiecte sanitare in baie, gresie, faianta, parchet si usi de interior. In functie de dorinte si necesitati, apartamentele sunt de diferite tipuri, insa toate benefciaza de suprafete mult mai mari decat la alte apartamente cu acelasi tip de compartimentare.

Daca mai era nevoie de specificat, apartamentele oferite de Aria Homes se afla in complexe rezidentiale contruite responsabil si bransate la toate utilitatile. Pentru achizitia acestora, plata se poate face cash sau prin credit bancar pentru care se acorda asistenta gratuita la intocmirea documentatiei necesare accesarii sale.

Desigur, acum ar mai fi un „hop” – alegerea unuia dintre apartamentele aflate in oferta Aria Homes, avand in vedere ca toate se supun riguros standardelor de calitate, dar si dorintelor si nevoilor mele. Un mic rasfat, eventual, sa ma gandesc ce fel de priveliste as vrea sa am si de la ce inaltime. Cu siguranta, voi avea chiar si in acest caz de unde alege.

Berceni, here I come! 🙂