La început de stagiune teatrală, comedia de mare succes – Amanta, în regia lui Armand Calinovici, a început o nouă serie de turnee în marile orașe din țară. La cererea publicului spectator, numai anul trecut, spectacolul a avut reprezentații cu casa închisă în nu mai puțin de 35 de orașe. La Teatrul de Comedie din București, publicul dornic să vadă o comedie bună cu actori de prim rang au petrecut ore în șir la coadă pentru a cumpăra bilete.

foto-9

Prima reprezentație a acestei stagiuni teatrale a avut loc loc la Palatul Culturii din Bistrița, duminică, 11 septembrie, începând cu ora 19.30. Pentru luna septembrie, au mai fost programate următoarele reprezentații cu Amanta: 12 septembrie – Oradea, Casa de cultură a sindicatelor, ora 19.30; 13 septembrie – Arad, Teatrul Ioan Slavici, ora 19.30; 18 septembrie – Reghin, Casa de cultură Eugen Nicoară, ora 19.30.

Următoarele spectacole au loc aşa: 19 septembrie – Târgu Mureș, Palatul Culturii, ora 19.30; 20 septembrie – Cluj Napoca, Cinema Florin Piersic, ora 19.30.

Distribuția spectacolului este formată din actori de prim rang ai scenei românești: Magda Catone / Monica Davidescu, Armand Calotă, Eugenia Șerban / Ileana Olteanu, Ovidiu Cuncea, Gavril Pătru / Dorin Andone.

foto-7

La începutul secolului trecut, avocatul Emil Strâmbuleanu lipsește noaptea de acasă. Soția Didina îl așteaptă plină de furie acasă, iar el inventează o scuză pe moment ca să-i risipească banuielile. Însă minciuna devine realitate și se trezește cu amanta în casă și cu un coleg de școală inventat. Lucrurile se complică și mai mult când vine în vizită și fratele procuror al Didinei… Dacă vreți să vedeți pe unde va scoate cămașa avocatul infidel, rezervați-vă locurile din timp!

foto-6

În cei doi ani de când se joacă în toată țara cu un imens succes la public, spectacolul Amanta după Încurcă lume A.D. Hertz a strâns în jurul său povești minunate cu oameni extraordinari. Încurcăturile care iau naștere în jurul avocatului infidel din spectacol s-au regăsit și în plan real când interpretul personajului principal a fost chemat după spectacol de Didina de la procuratură! Iată ce ne povestește Armand Calotă despre această întâmplare: “La Galați, după terminarea spectacolului, cineva m-a anunțat că mă așteaptă cineva de la Procuratură! Ups!, mi-am zis. Am ieșit în fața teatrului puțin derutat și, într-adevăr, erau mai multe persoane care se uitau spre mine! Imediat a venit o doamnă prezentabilă spre mine și mi-a întins mâna. Bună seara, eu sunt Didina de la procuratură și vă felicit pentru acest minunat spectacol! Am răsuflat ușurat și apoi am făcut cunoștință și cu soțul judecător, apoi cu alt procuror…și alt judecător… care mă felicitau pentru seara aceea minunată! Deci personajul Didina interpretat de Magda Catone există și la Galați în carne și oase!”

foto-1

Terapia prin râs la care au fost supuși spectatorii care au venit la spectacol le-a adus actorilor din trupă nenumărate cadouri în semn de mulțumire și mai ales întâlniri neașteptate cu oameni minunați din întreaga țară – “La Alba Iulia am fost felicitat cu o pălincă, la Craiova cu “fusei și luai bilete, domnu Armand, și venii cu soția iar acum mă bucur că după douăzeci de ani am râs atât de mult și soția o să-mi facă o ciorbiță de fasole de stă mâțu-n coadă după ce-am adus-o la comedia asta bună”; la Tulcea a venit un călugăr la spectacol, îl cunoștea pe Ovidiu Cuncea și la sfârșit ne-a dat un vin bisericesc; la Alba Iulia am fost a doua oară, iar managerul fabricii Apullum ne-a oferit cadouri tuturor și am vizitat si fabrica de porțelanuri; la Timișoara au fost peste 15 minute de aplauze și urale, iar după 3 luni am fost chemați din nou să jucăm acolo, ba chiar suntem chemați și în ianuarie 2017 pentru a treia oară într-un an! La Lugoj, datorită epuizării biletelor, a fost cerut încă un spectacol în aceeași zi, așa că am jucat de la ora 17.00 și de la 19.00. O primire extraordinar de călduroasă ne-a făcut la Baia Mare chiar managerul Spitalului Județean Baia Mare! A venit la noi după spectacol și ne-a invitat la un restaurant, iar a doua zi am vizitat spitalul  unde am rămas impresionați de curățenia și personalul de acolo. Aveam impresia că nu suntem în România!”, mărturisește Armand Calotă, inițiatorul proiectului.

Sperăm ca în noua stagiune, spectacolul Amanta să ajungă la publicul din toate colțurile țării și să producă cel puțin la fel de multă bucurie și voie bună spectatorilor săi!