Nu glumesc. Ne aflam in perioada postului Pastelui si cei care doresc sa-i respecte exigentele probabil ca deja sunt in pana de idei in ceea ce priveste felurile de mancare pe care le pot prepara, epuizand deja combinatiile si variantele asa zise „clasice” (din care nu lipsesc cartoful si fasolea ca ingrediente de baza sau, ca preparate, zacusca si dulceata). Nu voi intra in detalii legate de structura postului si ce presupune el in ansamblu, ci ma voi referi strict la ce posibilitati exista de manca gustos de post (fara carne si produse derivate, oua, lapte si produse derivate din lapte). Iar acestea, exotice la o prima vedere, sunt, de fapt, preparate de tip Vegan (sau vegetarian), proaspete, sanatoase si, mai ales, usoare. Da, ati citit bine inca din titlu, ma refer la sushi de post.

Pentru cei din Brasov si imprejurimi, cele doua restaurante Sushi Master (Calea Bucuresti, 107 in incita Carrefour si Soseaua Cristianului, 7 in incinta Superland) – prima franciza din Europa, format take -away – prepara o serie de rulouri absolut delicioase, pe baza de legume, seminte, verdeturi si orez (cu exceptia celui grecesc care contine si branza).

Tipuri de sushi de post:

– KYOTO (wakame, ardei gras, rosii, castraveti, marar, susan, sriracha sos);

– WAKAME (wakame, avocado, susan, castraveti, rosii);

– Vegan (ardei copt, castraveti, iceberg, rosii, marar, susan);

– Salata Wakame (wakame, susan, ceapa verde);

– Minni roll cu avocado (avocado, orez);

– Minni roll cu castraveti (castraveti Fabio, orez);

– Minni roll cu wakame (wakame, orez);

– VEGAN TEMPURA – NOU (tofu, orez, nori, salata iceberg, rosii, castraveti, sos tonkatsu, pesmeti panko, aluat) – cu tratament termic: 20 de secunde in baie de ulei incins;

– Minni roll cu ciuperci (ciuperci prajite, orez);

si

– Grecesc (branza cu feta, castraveti, ardei gras, rosii, iceberg, masline).

Platouri:

– MIDORI VEGAN (Wakame, Vegan, Minni roll cu castraveti si ciuperci);

– SAN (Minni roll cu castraveti, Minni roll cu ciuperci, Minni roll cu avocado);

Nu uitati sa acompaniati oricare dintre aceste tipuri de sushi cu ghimbir murat, sos de soia si pasta de wasabi.

Asadar, nu numai ca puteti consuma oricand doriti sushi de post, ci aveti si posibilitatea de a alege dintre mai multe tipuri de rulori pentru o masa selecta, usoara, sanatoasa si in conformitate cu normele crestine ale acestei perioade.