Prolog: Sunt Cristina Lincu si m-am infectat cu virusul scrisului prin cretacic, dar numai acum un an am decis sa-i confirm prezenta in blogosfera. Si cum abia mijeam eu ochii catre lumea fascinanta a cuvintelor virtuale, m-a izbit in primavara lui 2014 lumina SuperBlog-istica si, de atunci, imi marturisesc neostoit pasiunea.

Motto:

„e simplu, numele meu e Linku”

Cand m-am nascut, ursitoarele s-au cam grabit, ca era dupa-amiaza si pe la orele 16.00 incepea telenovela, asa ca toata lumea avea program obligatoriu de suspinat in fata televizoarelor alb-negru sau aproape color – cu exceptia stramosilor bloggeri care continuau treaba cu pixu’ pe hartie. Ei numai deschideau usa de la sufragerie ca sa se vada televizorul in jurul caruia deja roiau toate mamaicile din bloc. Asa ca una dintre ursitoare s-a impiedicat din graba si, in cadere, mi-a ursit c-o injuratura, ceva legat de cablurile de pe jos, nu s-a inteles prea bine, basca o lovitura cu bagheta, de era sa sar din scutece. Asa se face ca ma numira Linku. Nume predestinat la legaturi, dar, mai ales, la incurcaturi.

De exemplu, cand eram mai mic, ma puneau sa leg amoruri si sa dezleg noduri gordiene. Ma simteam exploatat, dar asta imi era soarta. De-abia mai tarziu mi-am gasit adevaratul scop in viata, atunci cand off-line-ul meu predestinat s-a intalnit cu on-line-ul incipient. Pai eu le-am vazut pe toate, de la mIRC si ICQ, pana la FaceBook si SuperBlog. Ca de fapt, aici voiam sa ajung. Vazandu-mi experienta bogata, m-au avansat inginer de (era sa zic poduri!) imagine, ca cine se pricepe mai bine ca mine sa creeze legaturi si sa creasca SEO-ul intr-o zi cat altii intr-un an? Cica eu stiu unde vrea toata lumea sa ajunga, pe scurtatura sau nu, cu tam-tam sau subtil. Stiu, cum sa nu stiu, nu sunt eu bun la toate? Mai ales la ispasit vine, cand calca vreunul in strachini: „Nu e vina mea, n-a mers link-ul!”.

In orice caz, e vorba ca acum SuperBlog-ul – concursul de blogging creativ cu vreo 9 editii la activ, candideaza in 2015 la titlul de Super-concursul Blog-osferei. Eu zic ca nici n-ar mai fi fost cazul sa candideze, ca e oricum vioara I. Plus ca are superputeri!

Si am si argumente:

– functioneaza in baza unui Plan care merge ca un ceas Elvetian, intors cu grija de Albert si Claudia 🙂

logo swiss plan

– a creat o comunitate on-line, mare si frumoasa, de irecuperabilo-dependenti de scris creativ

– comunitatea din on-line si-a mutat ambasadele si-n off-line, la Gale, cu premieri, distractie, lacrimi si confirmari de prietenii pe viata virtuala

– este iubit de sponsori si branduri din toate domeniile, pentru toate gusturile si nisele, care satisfac si foamea de bunatati si foamea de cultura

– are parteneri media si bloggeri parteneri de nadejde, care nu te lasa la greu: te mai imprumuta de-o idee, de doua cani de rabdare si o bucata de inspiratie

– are multi admiratori si admiratoare (cu accent pe oare si de aceea ma adresez cu precadere sexului slab, insa e normal, cine poate sa reziste tentatiei senzuale de a-i dedica poeme, eseuri sau chiar romane?)

– are accese de fictiune pana si in ArenaIT 

– uneori face ca totul sa para o nebuloasa, iar pentru asta, e urat si e iubit si mai mult. Simultan.

– si, cu certitudine, ofera minim 121 de promisiuni. Ne-electorale!

– reuseste sa ne conduca catre orizonturi literare, fiind un fel fel de far pentru toateblogurile noastre

– in esenta, este un fermecator potpuriu de emotii primare, sentimente, cu o grija deosebita la detalii tehnologice, are un caracter tare, ca o cafea bine macinata si imbratisata de apa clocotind de nerabdare, dar este si sensibil, precum conexiunea la internet

– da nastere la tumultuoase nelinisti in preajma implinirii sperantelor asigurate, dar stampilate adesea cu note tip „Black Friday”

– ne franjureaza frumos nervii la dead-line-urile cu sfanta relativitate respectate

– ne incita simtirile calatorite de-a lungul multor saptamani prin tarile calde ale nerabdarii sau pe la polii inghetati ai stresului

– a dat nastere multor pasiuni ravasitoare (soldate cu abandonuri radicale, ridicari de poale virtuale si reveniri spectaculare!)

– il iubesti cand nu iti vine sa dai cu el de toti peretii, scoate ce e mai bun din superbloggeri si ce e mai rau din bloggeri

– daca are cine sa-l curete de scame, are si heitarii lui fideli (conditie sine qua non pentru reusita)

Acum, ca stiti de ce va place si de ce il votati, puteti sa va exprimati recunostinta liber in cel de-al 24-lea act de creatie al acestei toamne; pupati-le cu evlavie pe doamna Pasiune si pe madam Talent si folositi-ma cu chibzuinta (link-urile se introduc in limita stocului disponibil)

Va multumesc si nu va mai impingeti asa, domnii de la radio si televiziune, ca am cuvinte cheie pentru toata lumea!

A, si sa nu uit, votati SuperBlog 2015:

Am scris cu placere ultimul articol din competitia SuperBlog 2014

Sursa poze: organizator SuperBlog, thelistlove.com

Fragmentul folosit in clip face parte din filmul „Cu mainile curate” cu Sergiu Nicolaescu si Ilarion Ciobanul. Fragmentul muzical este din „Sleep Away” (Bob Acri). Clipul este o  parodie.