Daca ar fi vorbit imediat ce s-ar fi nascut, acestea ar fi fost primele cuvinte ale lui Matei si asta pentru ca Maria l-a adus pe lume la ora 6.00 am. „Inseamna ca o sa fie matinal rau”, si-a dat cu parerea soacra Mariei, o femeie simpla si cumsecade, dar care, ca toate soacrele, avea mereu cate ceva de spus. In orice situatie, despre orice. Insa acum, intr-un moment atat de fericit, cand se naste primul copil al unei familii tinere, primul nepot al cuscrilor, nu este loc de alte comentarii decat de cele emotionante, legate strict de mica minune, toata lumea fiind binevenita sa spuna ceva frumos, o urare de bine, sanatate si prosperitate, in fine, cum se procedeaza.

A treia zi Matei a ajuns acasa unde ii astepta un patut pentru bebe nou-nout, pe care nasii de-abia avusesera timp sa-l aduca in camera lui si asta pentru ca le-a fost tare greu sa aleaga. Ma rog, nu le-a fost greu sa aleaga de unde sa-l cumpere – stiau deja de unde, de la Noriel, desigur – insa le-a fost greu sa aleaga modelul, avand in vedere ca toate le faceau cu ochiul si, daca gemenii lor nu ar fi implinit deja 10 ani, cu siguranta ca primeau si ei cadou, de ziua lor, un astfel de patut. Asa, numai micutul Matei s-a bucurat de mobila noua si confortabila.

patut bebe noriel

Si s-ar fi bucurat si Maria daca soacra-sa nu ar fi avut gura aurita (na, cum o au soacrele, pana la urma, mai ales cand se substituie rolului de uristoare). Matei se trezea cu mult inaintea orei la care se nascuse si tinea mortis ca toata casa sa fie prezenta la eveniment, ca doar asa se obisnuise inca din primele clipe: sa fie in centrul atentiei. Pe urma, in timpul zilei, avea el grija sa recupereze orele de somn, adormind rapid si fara mofturi, in patutul lui de poveste.

Cand Maria a ramas iar insarcinata, Matei era la fel de matinal, numai ca, de acum, familia se obisnuise sa inceapa ziua odata cu zorii – vara si cu mult inaintea lor – iarna. Iar pentru noul venit, deja comandasera un patut de la Noriel, le fel de comod si imbietor la somn (cu speranta ca, de data asta, sa fie si somn matinal).

De aceea, cand i-a venit sorocul sa nasca, mama soacra a fost invitata, pe neasteptate, de cuscra sa intr-o vizita prelungita in care cele doua viitoare bunici (iar) trebuiau sa termine urgent de crosetat cateva seturi de salopete si botosei pentru noul venit, tot baietel. Preventiv, asa!

Si ce bine au facut, caci acum Maria nascuse la ora 2.30 a.m. si fix ursirea soacrei ii mai lipsea!