Secolul viteza. Eu sunt in viteza. Mamica val-vartej mi se mai spune. Blogal Initiative si evoMAG m-au provocat sa va spun care este secretul cu ajutorul caruia ma mentin in forma. Va spun, cum sa nu: Alerg non-stop dupa cei trei copii. Si cum ei sunt la varsta la care bateriile nu li se termina decat cu greu, va imaginati cat de bine ma mentin in forma si cat efort trebuie sa depun pentru a putea tine pasul cu ei! Nu conteaza ca suntem in timpul „studiilor” (scoala primara si gradi, adica) sau in vacanta, eu trebuie sa fiu mereu la inaltime, pregatita de sprint in orice moment!

Lasand gluma la o parte, sportul si miscarea sunt importante pentru sanatate la orice varsta. Suntem noi secolul viteza, insa aceasta viteza este fie mecanica, fie virtuala. Asa ca, paradoxal, secolul viteza vine la pachet cu… mult sedentarism! L-as numi chiar boala si asta pentru ca sta la baza multor afectiuni. Pe de alta parte, daca vrem copii si viitori adulti sanatosi, cred ca exemplul personal este cel mai indicat. Eu prefer o bicicleta fitness pentru ca este foarte practica. Nu ma obliga sa ies din casa sau sa respect un anumit program (cum este cel de la sala, de exemplu), oferindu-mi libertate totala in a decide cand sa o folosesc si ce program sa aleg, in functie de fiecare zi (a se citi in functie de cum imi dau voie micii mei sefi).

1441110329qum1

Vad ca interesul lor pentru miscare si sport este deja „activat”. Iesim impreuna in parc, cu bicicletele, cu rachetele de tenis, la joaca pur si simplu sau doar la… plimbare si admirat natura. Nu prea ne pricepem noi bine, insa important este ca facem miscare impreuna. Si ca le place. Si ca, atunci cand vor fi mari, isi doresc si ei o bicicleta care „merge si sta in acelasi timp”, asa cum are mami!

*sursa foto: evomag.ro, poze gratuite (pixabay.com)